keskiviikkona, helmikuuta 16, 2005

Antarktis


Husky lumimyrskyssä

Minulle tuottaa huvia käydä katsomassa Australian Antarktis-asemien hyviä nettisivuja. Sieltä löytyy videokuvaa kaikista asemista: Macquarie, Casey, Mawson, Davis, Heard. Löytyypä myös monenlaista muutakin mukavaa. Olen yrittänyt kopioida kännykkääni pingviinien ääntelyjä. Pahuksen Siemens ei salli henkilökohtaisia soittoääniä, mutta puhelinluettelon ryhmille voi panna omia ääniä. Olen ryhmittänyt mm. hakusanan "Hankalat", jossa on pari silloin tällöin soittelevaa hyypiäintä, vuokraemäntä ja sen sellaisia. Siihen olisi mukava saada noita pingviinien ääniä. Ikävä kyllä kännykän mikrofoni ei ole tehtävän tasalla ja piuhaa pitkin ei onnistu, koska Siemensillä ei sellaista piuhaa ole.

Nyt huolestuttaa se, että varuslaiva Vasiliy Golovnin ei ole kyennyt tavoittamaan Mawsonia. Joutuvat järsimään sukkiaan, kunnes kuukauden kuluttua Aurora Australis yrittää rantautua. Suomenkin uutisiin pääsi pingviinien pulma, kun suuri jäävuori esti niiltä pääsyn merelle aterioimaan. Mannerjäätikkö vasikoi nyt.

Tänä Kioton sopimuksen päivänä tulisi pitää hiljainen hetki Antarktiksen mannerjään kunniaksi. Jos se saa päähänsä sulaa, merien pinta nousee noin 65-70 metriä. Jäähän on sitoutunut 80% maapallon makeasta vedestä. Ei mikään turha jäätikkö.

Miten olisi työpaikka siellä? Antarktis-sivuilla on silloin tällöin työpaikkoja vapaana. Palkka vaikuttaa aika kelvolliselta.

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Kiitos "rupurantavinkistä", se on aivan huippublogi. Terveisin heinämö

7:07 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home