maanantaina, helmikuuta 14, 2005

Ystävänpäivän vuoksiYstävänpäivänä sopii rupatella ystävistään. Teenpä siis tunnustuksia. Paras ystäväni on mieheni, ja hänen lisäkseen minulla on pari oikein hyvää ystävää ja pari yhdistystä, joiden kokouksissa käyn noin kerran kuussa. Seuraelämäni on kuitenkin rajallista, koska työpaikkaa ei ole ja miehen sydänvian vuoksi pysymme yhdessä kotona.

En tunne tuttavapiiriä rajalliseksi, koska löysin taas kerran Internetin. Olen liikkunut nettiavaruudessa puuskittain, ja joka kerran olen löytänyt sen erilaisena. Nyt se on ihmisten tapaamispaikka. Vierailen päivittäin keskustelupalstoilla. Suomi24 on on hullu ja hämmentävä. Ihmiset rähisevät, haukkuvat toisiaan, jäynäävät ja tuovat julki todella omituisia ideoita. Kun puoli iltaa seuraan kreationisti-evolutionisti-keskustelua, tunnen olevani puoliksi tosiessa avaruudessa. Onko Suomessa todella niin monta kreationismiin uskovaa? Kaikenlaisia muitakin ajatusmaailmoja löytyy. Suosikkini on se nuori neito, joka ilmoitti syntyneensä noidaksi ja kiinnostuneensa buddhalaisuudesta. Hän kyseli ilmeisen vakavissaan, sopiiko buddhalaisuus noidalle.

Kun Suomi24:stä siirtyy Näkökulmaan, on kuin astuisi sisään englantilaiseen klubiin, paitsi, että Näkökulmassa on sekä miehiä että naisia. Nahkaisissa nojatuoleissa istutaan piipunsavussa ja keskustellaan vakavista aiheista, kuten siitä, miksi piin arvo on juuri se, mikä se on. Puoli aikaa ihmettelen, mistä oikein puhutaan, mutta kiinnostavaa se kaikki on.

Siten on blogilandia, joka on täynnä aktiivisia, innostuneita, itseään ilmaisevia henkilöitä. En lähde nimeämään ketään suositummuusjärjestyksessä, koska blogeja on niin paljon. En ole vielä ehtinyt edes katsastaa kaikkia. Kuten Bilbo Reppuli asian ilmaisi: "En tunne puoliakaan teistä niin hyvin kuin pitäisi enkä pidä puolistakaan niin paljon kuin ansaitsisitte." Erikseen voisin kyllä mainita blogin http://www.rupuranta.net/, koska siellä on luontokuvia, jotka rauhoittavat mielen ja lepuuttavat sydäntä. Luen teitä muitakin päivittäin ja pidän monesta valtavasti, mutta odotan, kunnes tutustun kaikkiin.

Sitten tulevat ystävät, jotka majailevat kirjahyllyssäni, ja siellä vasta lörpötys käy. Esimerkkinä joitakin huomautuksia, joita seiniltäni sinkoilee:

Asiat, jotka tekevät meidät onnellisiksi, tekevät meidät viisaiksi.
- John Crowley

Ei kukaan välty tyhmyyksien sanomiselta. Onnettomuus on vain, että ne harkiten sanoo.
- Montaigne

Mikään muu ihmisen aikaansaannos ei ole tähän mennessä tuottanut yhtä paljon onnea kuin kunnon kapakka.
- Samuel Johnson

Jos osaa halata, on hyvä ihminen.
- Orhan Pamuk

Ei ole suloisempaa kuin juoda hyvää viiniä ja rupatella asioista, jotka eivät ole kovinkaan tärkeitä.
- Mika Waltari

Miksi olla normaali, kun voi olla ihan oma itsensä.
- Markku Tuppurainen

Kammoan täydellisyyttä. Luojan kiitos, se vaara ei uhkaa minua.
- Eeva KilpiLopuksi vielä yksi blogilandian aforismi:

Miksei voisi vaan yksinkertaisesti nauttia niistä asioista mistä nauttii juuri kullakin hetkellä eikä aina kuvitella, että pitäisikin olla jossain muualla tekemässä jotain muuta!!
- Wavy's blog

Ja terveisiä minultakin: Pienet ilot ovat suurimpia iloja.

1 Comments:

Anonymous Kaarina said...

Heh, lähetänpä toisenkin kommentin! Kirjasitaattisi olivat ajatuksiaherättäviä, miksen minäkin poimi niitä seiniltäni... Miksen avaa blogia? Siinä kysymyksiä. - Kaarina

11:12 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home