perjantaina, maaliskuuta 11, 2005

Maailman merkillisiä museoita, osa 3


Kalakissa lasissa

New Yorkissa on lasimuseo, jonka näyttelynä on "eläimiä lasissa". Koska Suomessakin on lasia yllin kyllin, ei kannattaisi lähteä Isoon Omenaan, mutta halusin tuon kuvan. Se on mainio. Lisäksi he julistavat, että "2300° is the temperature at which glass gets interesting", ja se on kiinnostava näkökanta. Ilmeisesti ovat aiheeseensa mieltyneet.

Englannissa on soutu- ja venemuseo Henley-on-Thamesissa. Thamesilla veneily on perin englantilaista - "Kolme miestä veneessä", "To Say Nothing of the Dog", "Kaislikossa suhisee" ja niin edelleen. Museossa on erityinen osasto "Kaislikossa suhisee"-kirjalle. Se on muodollisesti omistettu lapsille, mutta uskallan väittää, että vanhemmat viihtyvät myös. Niin monta sukupolvea on kasvatettu kyseisellä kirjalla.

Kun kerran Lontoossa olemme, niin Greenwichissä on, paitsi Greenwichin meridiaani ja merenkulkumuseo (uskomatonta, miten pieni Nelson oli kooltaan - peruskoulun ensiluokkalainen ei mahtuisi hänen univormuunsa!), myös maailman ainoa viuhkamuseo - tai niin he kertovat. Tekisi mieli mennä katsomaan.

Jos pysyy tietokoneensa ääressä, voi matkata "Luonnottomien mysteereiden museoon". Todella hauska sivu. Kaikkea ufoista tsunameihin, ja Jules Vernen Nautilus-tarina kaupan päälle.