keskiviikkona, maaliskuuta 02, 2005

Retkiä onttoon maahan

Ufoihin uskovilla on jatkuvasti ratkaistavanaan pieni ongelma: miksi avaruutta tutkivat satelliitit ja luotaimet eivät näe niitä? Onton maan teoria ratkaisee tämän pulman kerralla. Sen mukaan maan syntyessä keskipakoisvoima heitti ainekset ulkokuorta vasten ja jätti keskuksen ontoksi. Aivan keskellä on lisäksi pieni hehkuva ydin, joka toimii maansisäisenä aurinkona.

Maan sisäpuolella on luonnollisesti myös sivilisaatio, joka lähettää lentäviä lautasia pohjois- ja etelänavoilla olevista aukoista. Sen vuoksi ne vilahtelevat kuin hiiret eikä kukaan tule hullua hurskaammaksi.

Miksi sitten naparetkikunnat eivät ole nähneet näitä aukkoja? No, sen vuoksi, että maansisäiset sivilisaatiot ovat rakentaneet laiteita, jotka vääristävät valonsäteitä ja hairahduttavat tutkijat luulemaan, että he näkevät suoraan, vaikka kuva onkin itse asiassa vääristynyt. Yksinkertaista. Onttoon maahan uskovat vetoavat muun muassa amiraali Byrdin salaisiin lentopäiväkirjoihin Pohjoisnavan ylilennolta vuonna 1926. Näissä salaisissa päiväkirjoissa amiraali väitti nähneensä vuoria ja vihreitä niittyjä. Sovelias sankari amiraali onkin; monet uskovat, että hän ei lainkaan lentänyt Pohjoisnavan yli, vaan väärensi tiedot ja lensi kierroksen retkikunnan näkökentän ulkopuolella.

Revontulet, edelleen onttoon maahan uskovien mukaan, ovat maan sisäisen auringon heijastusta pilviin.

Onttoon maahan uskominen on kohtalaisen yleistä. Ainakin niin yleistä, että Steve Currey järjestää matkoja maan sisäpuolelle. Currey järjestää pääasiassa koskenlaskumatkoja moniin eksoottisiin maapallon osiin, ja hän on lisännyt valikoimaansa varsin lupaavalta näyttävän matkan, jossa pääsee tutustumaan sekä Pohjoisnapaan että maan sisäpuolen valtakuntaan (nykyväitteiden mukaan aukko ei ole suoraan Pohjoismnavalla, vaan hiukan sivussa). Tässä retkiohjelma:


Activities: River Rafting
Cost: $18,950 US
Dates: Jun. 26, 2006 to Jul. 19, 2006

Itinerary: Day 1 - Depart
your Hometown to Moscow.
Day 2 - Arrive in Moscow.
Transfer to Hotel Russia. Sightseeing Moscow. Overnight in Hotel Russia front of
St. Basil's.
Day 3 - Sightseeing Moscow in
morning. Afternoon flight to Murmansk. Board Yamal Icebreaker. Overnight aboard
Yamal.
Days 4-7 Enroute to North Pole
Day 8 - Spend day at the North Pole
Days 9-11 Enroute to Inner Continent Days 12-14
Travel up Hiddekel River to City of Jehu.
Days 15-16 Monorail trip to City of Eden to visit Palace of the King of
the Inner World
Days 17-18 Monorail trip back to City of Jehu
Days 19-23 Enroute from City of Jehu back to Murmansk.
Day 24 Flight Murmansk to Moscow. Connecting flight back to your hometown.

*Please note that if we
are unable to find the Polar opening, we will be returning via the New Siberian
Islands to visit skeleton remains of exotic animals thought to originate from
Inner Earth.
Trip date: June 26, 2006 - July 19, 2006


Kuten huomaatte, mitään ei taata, paitsi matka venäläisellä atomijäänmurtajalla. Eksoottiset luurangot lienevät mammutteja.

Onton maan matkaajista kertoi Edgar Rice Burroughs useissa Pellucidar-kirjoissaan. Suomennettu on ainakin "Maan uumenissa - Ikuisen päivän maa". "Maan uumenissa"-kirjan alkuperäisversio löytyy Internetistä. Burroughsin sankari päätyi maan sisään jättiläisporalla. Tämä kuva on varsin hyvä kuvaus kirjan alkuluvuista:
Luin aikoinani juuri tuota kaksoispainosta (en tiedä, onko kirjasta muita suomennoksia), joten olen mieltynyt sen kuvitukseen. Alla kaksi kuvaa suomennoksesta. Burroughsin mukaan maan sisällä ei vallitse mikään lentäviä lautasia lähettelevä sivilisaatio, vaan dinosaurusten aika, jossa hallitseva rotu ovat telepaattiset lentoliskot (vasemmanpuoleinen kuva), mutta jossa on myös kivikautisia ihmisiä.Burroughs oli niin mieltynyt Pellucidariinsa, että hän lähetti sinne Tarzaninkin, tosin muistaakseni Pohjoisnavan reittiä. Tarzan lienee ollut tämän kuvan piirtäjän mielessä:Onton maan teoria ratkaisee saman tien eräitä muitakin ongelmia. Mm. Englannissa on jatkvuasti näköhavaintoja isoista kissapedoista, useimmiten mustista puumista tai jaguaareista. Helppo juttu. Kyseessä ovat telepaattiset kissapedot, joita maan sisäpuolinen sivilisaatio lähettää pyyhkimään muistijälkiä niiden mielistä, jotka ovat nähneet liian läheltä ufoja. Siperian mammutit taas ovat vaeltaneet maan sisältä ja jäätyneet ulkopuolisessa, jäätävässä ilmastossa. Kaikki ongelmat ratkeavat, kun tarpeeksi miettii.