keskiviikkona, helmikuuta 23, 2005

Maailman merkillisä museoita, osa 2Keittiöjumala ja vaimo paperileikkauskuvassa; alareunassa väitetään olevan pari kukkoa kukon vuoden kunniaksi

Maailman ruokamuseo esittelee 9. helmikuuta alkaneen kukon vuoden kunniaksi kiinalaisia ruokia. Keittiöjumalan suu tavataan voidella hunajalla, koska hän vie taivaan keisarille tiedon perheen hyvästä tai huonosta käytöksestä. Kuten Amy Tan kirjassaa "Keittiöjumalan vaimo" muistuttaa, vaimoa ei lahjota, vaikka hän kuvassa onkin.

Netscapen harrastajille ilosanoma: netissä on Mozilla-museo. Kuten museon kotisivulla kerrotaan, Mozilla katosi mainoksista säikähdettyään liituraitamiehiä. Näillä sivuilla hän vielä mellastaa eri olomuodoissaan.

Buffalo Bill ei enää mellasta, mutta hänen hautapaikallaan on hänen kunniakseen pystytetty pieni museo. Buffalo Billin hevosta ei taida olla kuin lastenlaulussa:

"Buffalo Bill hevostansa
hoputti suitsista nykien.
Hevonen puisti päätään vaan,
sitten se hirnahti rykien..."

Aivomuseokin netistä löytyy. Sen kuvia on kielletty esittämästä julkisesti, jotta kukaan ei edelleen kopioisi niitä, mutta itse sivuilla on monenlaisia ja monen kokoisia aivoja. Aivot taitavat olla näytteillä parin yliopiston kokoelmissa.