lauantaina, maaliskuuta 05, 2005

Puhelimia vanhemmille

Ikääntyvät puhelimen käyttäjät ovat jo pitkään huomautelleet, etteivät pysty eivätkä tarvitse pieniä, pikkunäppäimisiä puhelimia, mutta Nokiat ja Motorolat eivät ole kuunnelleet näitä pyyntöjä. Pienet firmat maailmalla ovat vastanneet huutoon ja saavuttaneet yllättäviä tuloksia.

Tsekkiläinen Jablotron kehitti kännykän, joka on tavallisen puhelimen näköinen ja kokoinen ja jossa on luuri. Orange-yhtiö tilasi puhelinta heti 100 000 ja heti perään jatkotilauksena 50 000. Puhelimesta pitää vanhempi väki, jonka mielestä puhelimessa on oltava kunnon luuri. Jablotronilla voi silti lähettää myös tekstiviestejä; jokaiselle merkille on oma näppäin.


Jablotronin kännykkä tavallisen rinnalla

Omalla tavallaan ideaan tarttui sveitsiläisyhtiö, joka kehitti "Mobi-Click"-puhelimen. Siinä on vain kolme eriväristä painiketta. Kahteen voi ohjelmoida yhden puhelinnumeron, kolmas on automaattinen hälytysnumero. Mobi-Clickiä mainostetaan myös lasten- ja murtohälyttimenä.


Mobi-click

Valmistajan mukaan Mobi-Clickiin voi ohjelmoida turva-alueen. Jos puhelin siirtyy alueen ulkopuolelle, se hälyttää heti. He suosittelevat sitä pienten lasten mukaan tai autoon jätettäväksi turvahälyttimeksi. Tai miksi ei dementoituneelle omaiselle, jos hän vain muistaa ottaa sen mukaansa.

Koskahan Nokia kehittää isonäppäimisen puhelimen huononäköisille?