sunnuntaina, huhtikuuta 10, 2005

Charles ja Viktoria


Viktoria ja Albert

Prinssi Charles on vuosien mittaan alkanut harrastaa perinteitä. Toisessa avioliitossaan hän tuntuu seuraavan kuningatar Viktorian jälkiä. Viktoria vihittiin Buckinghamin palatsin kappelissa, mutta hän vietti hääyönsä Widsorin linnassa. Aikalaiset tekivät paljon säädyttömiä vitsejä siitä, että reitillä Lontoosta Windsoriin on paikka nimeltä "Maidenhead" ja pohtivat, miten Albert sen läpäisisi. Charlesin ja Camillan reitillä ei Maidenheadia ollut.

Häämatkalleen Charles ja Camilla menivät Balmoraliin, Skotlantiin. Tarkkaan ottaen paikka on Birkenhall, joka sijaitsee Balmoralin alueella parinkymmenen kilometrin päässä itse linnasta . Balmoral oli prinssi Albertin hankinta ja siitä tuli Viktorian suosikkilinna. Siellä hän ja Albert kävivät kävelyllä, metsästivät ja ratsastivat poneilla. Albertin kuoleman jälkeen Viktoria ajeli mielellään ponikärryillä. Mukana oli kuuluisa skotti mr. Brown, jonka kanssa Viktoria ryyppäsi viskiä. Kaikkia näitä ajanvietteitä Charles ja Camilla huhun mukaan aikovat harrastaa, todennäköisesti myös viskin ryyppäämistä. Charlesin on erityisesti mainittu aikovan kalastaa Balmoralin alueella virtaavasta Muick-joesta.

Häitä edeltävät lehtijutut antoivat ymmärtää, että Windsorin kaupungintalo, jossa siviilivihkiminen tapahtui, olisi jonkinlainen slummihökkeli graffiteja seinillä ja ikkunoissa laudat. Todellisuudessa rakennus on erittäin arvokas ympäristö mihin toimitukseen tahansa. Kaupungintalon virallinen nimi on "Guildhall", ja sen on piirtänyt sir Christopher Wren, joka piirsi myös yli 50 kirkkoa Lontooseen mukaan lukien St. Paulin katedraalin. Guildhall rakennettiin vuonna 1690. Äärettömän kunnianarvoisa paikka astua avioliittoon.


Guildhall, Windsorin ylpeys