sunnuntaina, huhtikuuta 03, 2005

Aryan NationsTutkin 1990-luvulla Internetistä Amerikan oikeistolaisia liikkeitä. Silloin Aryan Nations oli voimissaan. Sen jälkeen heidän alamäkensä on ollut melkoinen.

Aryan Nations on Ku Klux Klania väkivaltaisempi liike, jonka vihollisia ovat juutalaiset ja Amerikan hallitus. Myös mustat ja latinot kelpaavat hätätilassa. Huomattava osa jäsenistä on viettänyt pitkiä jaksoja vankiloissa murhista, tuhopoltoista ja muusta pienestä. Liikkeen johtaja Richard Butler kuoli 2004 ja hänen virkansa on perinyt August Kreis.

CNN haastatteli toissapäivänä Kreisiä. Kreis ja siis myös Aryan Nations majailee tällä hetkellä Floridassa, mutta Kreis suostui haastateltavaksi vain julkisessa puistossa, jotta "naapurit eivät häiriinny". Nöyryys on sikäli suositeltavaa, että Aryan Nations menetti vuonna 2002 vararikko-oikeudessa sekä maatilansa että oikeuden käyttää "Aryan Nations" -nimeä vahingonkorvauksina äidille ja pojalle, jotka erehtyivät pysäyttämään autonsa liikkeen päämajan lähistölle ja vahingoittuivat vakavasti vartijoiden tulituksessa. Taitaa olla ainoa ääriliike, jonka olemassaolon on virallisesti lopettanut vararikko-oikeus. Liike tosin käyttää edelleen kiellettyä nimeään.

Aryan Nationsin uusi johtaja hakee liittolaisia oudolta suunnalta. Hän haluaa kontaktia Al Qaidaan. "Solut ovat täällä ja käyttövalmiina", hän haluaa viestittää Osama bin Ladenille. "Koska vain haluatte käyttää niitä, ne ovat valmiina." WTC:n terrori-iskusta hän sanoo: "Minä en usko, että he [Al Qaida] olivat iskun takana. Ja vaikka olisivat, en välitä. Te sanotte, että he ovat terroristeja, minä väitän, että he ovat vapaustaistelijoita. Haluan herättää saman jihadin hengen meidän arjalaisen rotumme sydämessä, jota he tuntevat isäänsä kohtaan, jota he kutsuvat Allahiksi."

Jos Aryan Nations ei olisi tappanut niin monta ihmistä, heille sopisi nauraa. Koko järjestön kielenkäyttö tuo lähinnä mieleen miekka ja magia -tyyppisen fantasian. Tässä näyte:

"Thus have these ignoble manipulators - and those who aid and abet them and have aided and abetted them - forfeited any right to be considered as honourable opponents. They have the blood of our race on their hands, and they will pay dearly for it."
1990-luvulla pohjoismaiset naapurimme esiintyivät vielä näyttävästi Aryan Nationsin paraateissa

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Hah hah. Naura sinä Aryan Nationsille, mutta katsotaanpa, kuka nauraa viimeksi. Hail Victory!

ps. mikä ihmeen ala-mäki? Vastarinta on voimissaan.

3:43 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home