tiistaina, huhtikuuta 12, 2005

Valkoiset tiikerit


Xingtan valkoiset viitospennut

Valkoiset tiikerit ovat suosittuja kohteita eläintarhoissa ja näyttelyissä. Ne eivät ole albiinoja, vaan valkoinen värimuunnos Bengalin tiikeristä. Joskus väitetään, että Amurin tiikereitä on nähty valkoisena, mutta silloin on kyseessä Bengalin tiikerin kanssa risteytetty muunnos.

Koska valkoisuuden aheuttaa väistyvä geeni, valkoiset pennut ovat harvinaisia ja asiantuntijoiden mukaan niiden terveys ei ole yhtä hyvä kuin normaalin värimuunnoksen. Silti eläintarhat ovat mielissään ja ylpeitä valkoisista tiikereistään. Nanjingin eläintarha on saanut kuukausi sitten peräti viitoset. Ylpeä emo Xingta on saanut yhdeksäntoista pentua viimeisten viiden vuoden aikana. Kiinalainen lähde ei kerro, miten monet pennuista ovat kasvamassa aikuisiksi, mutta ensi esiintymisessään yleisön edessä 11. huhtikuuta pennut ainakin olivat aivan jumalattoman söpöjä.


Emo Xingta

1 Comments:

Blogger kiltti ihminen said...

Arvaas, mitä otsikosta tuli ensimmäisenä mieleen. Dingo. Ja nyt niiden biisi soi korvissa taukoamatta. On se kamalaa kuinka selkäytimessä nuo lapsuuden idolit ovatkana.

1:54 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home