tiistaina, toukokuuta 10, 2005

Mikä on HAARP?


HAARP-ohjelman antenneja Live Cam-kuvasta ja kuvakikkailulla sijoitettut revontulet

Lyhyesti: HAARP on High Frequency Active Auroral Program. Toisin sanoen kyseessä on tutkimushanke, joka on jo 1990-luvulta asti pyrkinyt tutkimaan ionosfäärin ilmiöitä. Ionosfääri on n. 700 km korkeudella maanpinnasta sijaitseva ilmakehän kerros, jossa auringon röntgensäteet ionisoivat ilmakehän typpeä ja happea. Revontulet syntyvät tässä kerroksessa. Ionit ja elektronit aiheuttavat kerroksia, jotka heijastavat eräiden aallonpituusalueiden radioaaltoja. Ionosfääri toimii siis peilinä, jonka avulla "näemme" horisontin takana olevat radioasemat.

Voimakkaat Auringon purkaukset aiheuttavat "revontulisään", joka vaurioittaa tietoliikennesatelliitteja, häiritsee radioliikennettä ja aiheuttaa myös sähkökatkoksia. Sen vuoksi ionosfääriä on tutkittu tarmokkaasti mm. Suomessa, joka on hyvää revontulialuetta.

HAARP-ohjelmassa lähetetään voimakkaita impulsseja ionosfääriin ja aiheutetaan ionisoitumisilmiöitä. HAARP käsittää laajan alueen antenneja ja generaattorin. Tiedemiehet lähettävät radiosykähdyksiä 7,5 sekunnin välein ja ovat ainakin "revontulisään" aikana saaneet aikaan neonvaikutuksen. He haaveilevat rauhanomaisesta käytöstä, esimerkiksi kaupunkien yövalaistuksesta tai - amerikkalaista? - mainoksista taivaalla.

Koska revontulipurkaukset häiritsevät radioita ja tietoliikennettä, Yhdysvaltain armeija on ymmärrettävästi voimakkaan kiinnostunut HAARPista. Tämä taas on aiheuttanut kaiken kaltaisia pelkoreaktioita , joiden mukaan HAARPin seuraukset ulottuvat sään muuttamisesta kaupunkien käristämiseen asti. Normaalit Auringon purkaukset eivät ole johtaneet tällaisiin seurauksiin, ja Aurinko on sentään paljon vahvempi kuin mikään ihmiseten rakentama laite. Minua henkilökohtaisesti huolettaa paljon enemmän mahdollisuus saada taivaalle revontulilla kirjoitettuja mainoksia. Tulee mieleen Heinleinin novelli, jossa Coca-Cola suunnitteli lähettää Kuuhun väriaineella täytettyjä raketteja ja muuttaa Kuu Coca-Cola-symboliksi.

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Vai mainoksia, tietääkseen miten sään manipuloija Haarp vaikuttaa, kanattaa ensin tutustua Teslan Wardenglyffeen kun on isojen poikien lelusta kysymys. Kannattaa vähän murehtia.

8:14 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home