sunnuntaina, tammikuuta 08, 2006

Katrinan delfiinit, osa 2

Delfiinejä Bahaman vesillä
Kerroin aikaisemmin Katrina-myrskyn New Orleansissa mereen huuhtomista delfiineistä. Pelastetut delfiinit on sijoitettu eri hotellien uima-altaisiin ja vastaaviin paikkoihin pitkin Yhdysvaltoja. Nyt kuusitoista delfiiniä on lennätetty ensin Mobileen, Alabamaan, ja sieltä Bahama-saarille Atlantis-nimiseen lomakeskukseen. Atlantiksessa ne saavat seitsemän yhteen liitettyä meriallasta käyttöönsä.

While the dolphins were well cared for at their temporary locations on the Mississippi Gulf Coast, and in Florida, Baltimore and in New Jersey, officials were concerned that cold weather and the effects of separation could soon take a toll.

The dolphins will be reunited and live in seven interconnected resident pools at Atlantis, a resort on Paradise Island.

The resort will also take on 24 sea lions and 22 exotic birds from Marine Life.

Delfiinien myyntiä Atlantikseen on edeltänyt katkera kiista Marine Animal Productions -yhtiön kahden omistajan välillä. Myyntiä vastustanut osapuoli sanoo, että delfiinit ovat jo nyt kokeneet henkisesti kovia ja mereen huuhtouneet yksilöt olivat pyrkimässä takaisin kotiin. Kotiin niiden olisi päsätäväkin, mutta yhtiökumppani ajatteli vain korkeinta myyntihintaa. Delfiinit myynyt yhtiötoveri taas muistuttaa, että kestää vuosia, ennen kuin New Orleansiin saadaan uusi akvaario, ja delfiinit kärsivät vieraissa, kylmissä vesissä erossa tovereistaan.

Kiistan kohteet ovat joka tapauksessa jo tutustumassa uuteen kotiinsa ja tuovat epäilemättä runsaasti uusia asiakkaita hurrikaanimaineensa ansiosta.