sunnuntaina, tammikuuta 29, 2006

Koiran vuosi alkaa


Kiinalainen katukauppias on pukenut myytävät koirat juhla-asuihin

Tänään alkaa kiinalainen koiran vuosi ja jatkuu 17.2.2007 asti. Koira on uskollinen, urhea ja luotettava, samoin koiran vuonna syntyneet ihmiset. Heissä on huonotkin puolensa; he ovat tunneköyhiä ja pyrkivät johtamaan.

Maailman menon kannalta vuoden alkupuoliskon pitäisi olla hyvä, sanovat kiinalaiset feng shuin taitajat, esimerkiksi astrologi Raymond Lo. Vuoden alkua luonnehtii tulen ja maan nousu.

"Fire sitting on earth is a symbol of support and harmony and this may bring a relatively more peaceful year with less international conflicts than in the past few years," Lo said.

Kiinassa koiran vuoden alku merkitsee ennätysmäärää häitä. Kuun kierron mukaan lasketuissa vuosissa ei ole samaa määrää päiviä. Juuri päättynyt kukon vuosi ei sisältänyt helmikuun 4. päivää, kevään alkamisen päivää nimeltään lichun. Vuosi ilman lichunia on "sokea", siltä puuttuu "silmä". Sokeana vuonna solmitut avioliitot ovat myös sokeita, niitä ei harkita kunnolla ja ne päättyvät usein eroon, niin kiinalaiset uskovat. Sen sijaan nyt alkavaan koiran vuoteen sisältyy kaksi lichunia, joten se on erittäin tarkkanäköinen vuosi ja hyvä pitkän tähtäimen ratkaisuille.

Kiinan koirille koiran vuosi on huono. Kiinalaiset eivät ole kuuluisia eläinten hyvästä hoidosta. Koska koira on hyväenteinen uudenvuodenlahja, eläinkaupat myyvät koiranpentuja tukuittain. Ne pumpataan täyteen antibiootteja ja vitamiineja, jotta ne näyttäisivät virkuilta ja terveiltä. Kun kaksiviikkoinen juhla on ohi, ne nuupahtavat ja kuolevat. Jotkut koirat vain hylätään takakujille, toiset myydään turkisten ostajille. Kiinan nuori eläinsuojeluliike odottaa runsaasti ylityötä lähiviikkoina.

4 Comments:

Blogger Rita Maestra said...

Koirat on kivoja. Taidanpa pistää jotain koirajuttua blogiin jos kerran on koiran vuosikin...

2:50 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Olenko oikeassa, jos ajattelen vuoden 1972 olleen kiinalaisittain ROTAN vuosi? Se on syntymävuoteni, joten tavallaan kiinnostaa..

Koiran vuosi kuulostaa kyllä paremmalta kuin vaikkapa käärmeen vuosi. Tai hämähäkin, tai ampiaisen. Jos sellaisia vuosia nyt yleensä onkaan. Kiinalaisillakaan. :)

1:02 ap.  
Blogger Mette said...

Olet aivan oikeassa, Peggy G! Vuosi 1972 on rotan vuosi.

People born in the Year of the Rat are noted for their charm and attraction for the opposite sex. They work hard to achieve their goals, acquire possessions, and are likely to be perfectionists. They are basically thrifty with money. Rat people are easily angered and love to gossip. Their ambitions are big, and they are usually very successful. They are most compatible with people born in the years of the Dragon, Monkey, and Ox.

7:54 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Kiitos kaunis rottatietoudesta. Osaan tuosta tekstistä pystyi kyllä samaistumaan!

11:51 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home