tiistaina, tammikuuta 17, 2006

Sisar Nirmala

"Nirmala" tarkoittaa "tahratonta".

Kun äiti Teresa kuoli, hänen järjestönsä Armon Sisaret (tai Armon Lähettiläät) katosi tiedotusvälineistä. Itse järjestö ei kadonnut mihinkään. Se valitsi äiti Teresan seuraajaksi sisar Nirmalan tiukan kädenväännön jälkeen - toinen ehdokas oli maltalainen, äärettömän tiukka nunna, joka kuitenkin oli sairaalloinen ja jo 81-vuotias. Niinpä valituksi tuli nepalilainen, vuonna 1934 syntynyt sisar Nirmala.

Sisar Nirmala syntyi intialaisen upseerin hindutyttärenä. Hän innostui äiti Teresan työstä niin, että muutti Intiaan, kääntyi katolisuuteen ja tuli Armon Sisareksi. Tällä viikolla hän on ensimmäistä kertaa käymässä kotiseudullaan Nepalissa. Järjestö on perustanut Katmanduun orpokodin, jossa hoidetaan 40 vauvaa.

Nepalissa pidetään uskonnon vaihtoa syntisenä tottelemattomuutena, mutta sisar Nirmala on saanut paljon huomiota ja hänen puheitaan kuunnellaan. Sisällissotaa käyvässä Nepalissa hän puhuu rauhan puolesta. Toivottavasti hänen sanansa vaikuttavat edes joihinkin taistelevista osapuolista.
Armon Sisarilla on vaikutusvaltaa; järjestöllä on osastoja 130 maassa. Vuosi sisar Nirmalan valinnan jälkeen järjestön johtoon hän haastattelussa puhui innostuneesti laajentamisesta uusiin maihin. Järjestö on myös perustanut veljeskunnan rinnakkaisjärjestökseen. Äiti Teresaa moitittiin aikoinaan keskittymistä kuoleviin elävien sijaan. Sisar Nirmala on viemässä toimintaa dynaamisemmille urille.

2 Comments:

Anonymous Koiraojan Kaiku said...

Onko tässä mitään akselia Karpelaan ja Ammaan ?

8:37 ip.  
Blogger Mette said...

Eri uskonnollinen järjestö.

10:07 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home