torstaina, tammikuuta 19, 2006

Omituiset tapani


Mieheni viimeisin asetelma

Vastaan saamaani haasteeseen. Sääntöjen mukaan säännöt on pantava näkyviin. Tässä ne ovat:

Tehtävänanto: paljastan viisi omituista tapaani. Tämän jälkeen valitsen seuraavat viisi ihmistä, jotka haastan tekemään saman perästä. Heidän tulee myös kirjoittaa nämä säännöt merkintäänsä. Linkitän haastamani ihmiset tämän merkinnän loppuun ja käyn ilmoittamassa heidän kommenttilaatikkoihinsa haasteesta ja tästä merkinnästä.

Tässä ne omituiset tavat:

1. Pidän kolminkertaista talouskirjanpitoa tietokoneellani. Aina ostoksilta tullessani istun koneelle ja kirjaan kaiken seuraaviin ohjelmiin:
- tavallinen kirjanpito; menot jaetaan kuten varmaan moni pitää: lääkkeet, matkat, ruoka, talous jne.
- tietokantaohjelmalla jokainen ostos: tavara, hinta, kauppa, päivä. Kyselyllä saan äkkiä selville, mistä kaupasta ostin viimeksi halvimman astianpesuaineen, tai onko tuotteen hinta noussut viime vuoden aikana. Käytän tietoja hyväkseni, kun suunnittelen viikon ostoksia
- päivittäinen debet-kredit-kirjanpito, jossa vuoden loppuun asti taulukkolaskentaohjelmalla on kirjattu tulot, kiinteät menot ja minimisumma joka päivälle; kun jokin näistä muuttuu, korjaan summat loppuvuodelle. Sitetn voin sanoa miehelle: "Tässä kuussa ei voi suunnitella uusia kenkiä, mutta ensi kuussa näyttää olevan rahaa."

2. Kirjastokirjoille vastaava kirjanpito: mitä kirjoja, mistä kirjastosta (hyödynnän sueita), viimeinen palautuspäivä ja kirjasta lukematta olevien sivujen perusteella ohjelma antaa varoitusmerkin "lue" ja kun palautuspäivä lähestyy "hälytys!". Eri merkinnät kertovat, jos kirjaa ei voi uusia. Taulukkolaskentaa tämäkin.

3. Liittyen edelliseen ja todella omituinen tapa: pidän joka kirjan välissä pientä lappua, jota siirrän 100 sivua eteenpäin aina, kun se tulee kohdalle; kirjastolistassa on numerolla jäljellä oelvat sadat sivut (300 sivua lukematta, numero 3; 600 sivua lukematta, numero 6; jos yhteenlaskettu summa on yli 28, olen vaikeuksissa, koska 100 sivua on sopiva päivän annos).

4. Siteeraan Shakespearea, enkä vain häntä, vaan Cajanderin suomennosta. Vähentynyt iän mukana, mutta vieläkin voin lausahtaa "Inhaa, inhaa, ylenmäärin inhaa" tai "Minä pieni olento olen tähän suureen maailmaan kyllästynyt."

5. Kysyin mieheltäni, mitä omituisia tapoja minulla hänen mielestään on. Hän sanoi, ettei mitään, mutta pitkään mietittyään lisäsi, että kun katselen televisiota, suuni mutruilee.

Peggy G:n esimerkkiä noudattaen luettelen vielä rakkaani omituiset tavat:

1. Kun hän tulee sanomaan jotakin ja minä luen tai istun tietokoneella, hän sanoo "knok knok" ja odottaa minun tekevän saman, kun hän tekee jotakin keskittymistä vaativaa. Koputuksen kohde hakee sopivan taukopaikan ja kysyy "niin mitä"?

2. Hän ei suostu nukahtamaan illalla ellen väännä häntä korvista. Hän väittää, että se kytkee virran päältä.

3. Hän pesee kaikki ikkunat vähintään kerran kuussa. Hän on kehittänyt menetelmän, jossa ei käytetä vettä, vain ikkunasuihketta ja lastaa ja rättiä. Hän tekee sen, kun olen kaupassa ja raportoi: "Pesin tänään olohuoneen/keittiön/makuuhuoneen ikkunan". Vuodenaika ei vaikuta.

4. Hän kuluttaa paljon aikaa rakentamalla suosikkiesineistään asetelmia ja valokuvaamalla niitä. Meemin kuva näytteenä. Sitten minun pitää viimeistellä ne ja siirtää hänen näytönsäästäjäänsä.

5. Hän syö iltaisin leipiä, joiden päällä on Floraa ja valkosipulijauhetta.

Haasteen kohteeksi valitsin totisia miehiä. Minusta heillekin tekee hyvää leikkiä vähän välillä. Uhreinani ovat siis:

 • Sanoma ihmiskunnalle

 • Outoa taigaa

 • Jyrin savupiippupäiväkirja

 • Oksa merkintöjä

 • Petrin blogi


 • 4 Comments:

  Blogger Salo said...

  Nuo kengät ja auto näytti eka oudoilta, mutta tuijotin niitä varmaan kaksi minuuttia, ja todella hienolta tuo asetelma nyt näyttää.
  Miehesi tekee hienoa kamaa. Ei se ole "omituista" :)

  2:11 ip.  
  Blogger Mette said...

  Tämä nimenomainen kuva on neljän kuvan sarjasta, jossa auto kiertää kenkien yli. Mieheni kuvailee sitä auton männän liikeiden mukaan. Työ - teho - puristus - poisto.

  3:55 ip.  
  Anonymous Anonyymi said...

  Hieno kuva! Kauniit popot!

  Muistutat hiukan minun siippaani. Hänelläkin on sellainen talouskirjanpito.. Ja hän muuten syynää KAIKKI kuitit todella tarkkaan läpi, ei useinkaan tyydy vilkaisemaan vain ostosten loppusummaa (kuten minä saattaisin tehdä), vaan tarkkailee myös sitä, mitä on tultu ostettua.

  Itse olen kauhean huoleton talousasioissa, mutta olen yrittänyt parantaa tapani.

  Teilläkin sitten ikkunanpesu on miehen harteilla. Sama täällä. Siippa väittää, että minä jätän viiruja ikkunoihin ja lutraan (oikeassa onkin), joten hän ne pesee. Muuten olisi talo kuin vedenpaisumuksen jäljiltä, kuravettä lillimässä kaikkialla.

  8:44 ap.  
  Blogger Jyri said...

  Yksikin totinen tosikko kiittää ja kuittaa

  11:55 ip.  

  Lähetä kommentti

  << Home