keskiviikkona, helmikuuta 08, 2006

Japanilainen piika pikkuinen

Akihabaran pikku piikasia

Musicalissa "Forum" kaipailtiin "kunpa saisin pikku piikasen..." Samoja haaveita tuntuu japanilaisilla olevan. Akihabara on alue, jossa on suuria elektroniikkaliikkeitä ja Internet-kahviloita. Siellä Japanin nörtit tapaavat toisiaan. Heille ei kuitenkaan riitä sähköinen viestintä, vaan kaivataan myös inhimillistä palvelua. Geishat tarjoilevat vielä liikemiehille kalliissa ravintoloissa, mutta Akihabarassa ihanne on siirtynyt anime-typyköihin.


Viimeisin yhteistyön hedelmä ovat erityisesti hajoavat ostoskassit. Ensimmäiset 3000 elektroniikkaliikkeen asiakasta, jotka kieltäytyvät paperi- tai muovipussista, saavat erikoispussin "palvelusneitokahvilan" tytöltä nimikirjoituksen kera. Tällä tavoin toivotaan kassittoman palvelun leviävän ja Japanin jäteongelman kohenevan. Siinä, missä geishat luovat viihtyisän miljöön tärkeille neuvotteluille, anime-palvelijattaret ovat aktiivisemmassa roolissa varsinaisen työnsä ohella.

Akihabaran neidot eivät tarjoa intiimipalveluja, vaan innokasta alistuvuutta. He kutsuvat asiakasta "herraksi" ja "mestariksi", tarjoilevat polvistuneina, sekoittavat sokerin kuppiin ja jopa ruokkivat asiakkaan lusikalla. Tytöt tuntevat olevansa fantasiamaailman asukkaita ja nauttivat roolistaan - niin he ainakin itse vakuuttavat. Työhön voi liittyä muitakin palvelumuotoja; kampaamopalveluja tai hiustenhoitoa, jopa hierontaa (vaatteet päällä). Kaikkea, mitä innokas nörtti voi naiselta kaivata ja haluta, paitsi seksiä (sitä saa toisaalta samanlaisiin kolttuihin pukeutuneilta tyttösiltä).

Koska nämä röyhelökolttuiset palvelijattaret keskittyvät vain miesasiakkaisiin, naisille on avattu omia neitokahviloita nimellä "Prinsessa Sydän", jossa japanittaret saavat tuntea olevansa Prinsessa Ruususia palvelusneitojen ympäröiminä. Tällä tavoin länsimainen Disney-unelma siirtyy aitojapanilaiseen käyttöön.