torstaina, maaliskuuta 30, 2006

Isänmaallinen varas

Persianlahden sotaa

Ensin henkilökohtainen muisto Persianlahden sodasta. Olin lomalla Barbadoksella, kun sota tosissaan alkoi. Oli ainutlaatuisen surrealistinen kokemus istua uimapuvussa rantabaarissa juomassa rommia ja katsomassa suurelta televisiokankaalta, miten amerikkalaiset etenivät kohti Bagdadia.

Englantilaiset saivat vaikeita hetkiä, kun korkeassa asemassa oleva upseeri lähti autostaan katsomaan käytettyä autoa, jonka hän ajatteli ostaa (upseerin nimi oli David Farquhar). Hän jätti autoon salkun, jossa olivat yksityiskohtaiset sotasuunnitelmat brittien ja amerikkalaisten yhteishyökkäyksestä paperilla ja tietokoneella. Varas vei salkun. Hän heitti menemään paperit, jtoka löydettiin muutaman tunnin kuluttua. Tietokoneen hän suunnitteli myydä.

Lehdistö sai vihiä jutusta, mutta Britannian ulkoministeriö kielsi kertomasta tarinaa, jotta amerikkalaiset eivät saisi sitä selville. Yksi närkästynyt reportteri vihjaisi irlantilaiselle "Irish Times" -lehdelle, joka julkaisi jutun. Britit joutuivat käymään anteeksipyyntökierroksella Norman Schwartzkopfin ja Colin Powellin luona.

Irakilaiset eivät tiedoista hyötyneet. Varas palautti tietokoneen. Koneeseen oli kiinnitetty lappu, jossa luki:

Dear Sir, I am common thief and I love my Queen and country. Whoever lost this should be bloody hung. Yours, Edwards.

2 Comments:

Blogger Miss Pligaa said...

Huippu loppukaneetti ! Eläköön isänmaataan kunnioittavat varkaat...

=)

11:39 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Uskomaton tarina ja todella mukaansa tempaavasti kirjoitettu!

5:15 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home