torstaina, elokuuta 03, 2006

Mabel, Barney ja Sir Benjamin


Mabel, Barney ja Greg West

Tämän tarinan kummassakin päässä on myöhäiskeski-ikäinen mies ja koira. Aloitan Barney-koirasta, vartija Greg Westistä ja hyvin iäkkäästä Mabel-karhusta, rauha hänen muistolleen - Mabel mestattiin repimällä siltä pää.

Wookey Hole Caves, lomakeskus Somersetissa, pani esille kuuluisien teddykarhujen näyttelyn. Näytteillä oli noin tuhat teddykarhua, jotka oli lainattu ympäri maailmaa. Koska näyttely on arvokas, vakuutusyhtiö vaati vartiointiliikkeen ja vartiokoirat paikalle. Kun vartija Greg West ja dobermanni Barney lähtivät kierrokselleen, Barney tuli yhtäkkiä hulluksi. Se riehui ja repi teddykarhuja noin kahdenkymmenen minuutin ajan ja enemmän tai vähemmän tuhosi satakunta karhua ennen kuin Greg West sai sen aloilleen.

Security guard Greg West, who was on duty at the time, is at a loss to explain what happened to make Barney go so "berserk". Mr West, 36, of Totterdown, Bristol, said: "Barney has been a model guard dog for over six years. I still can't believe what happened. "Either there was a rogue scent of some kind on Mabel which switched on Barney's deepest instincts, or it could have been jealousy - I was just stroking Mabel and saying what a nice little bear she was."

Ensimmäinen teddykarhu, jonka Barney tuhosi, oli Mabel, Elvis Presleyn rakastettu nuoruusajan lelu. Mabelin oli tehnyt Steiff, kuuluisa teddykarhujen tekijä, vuonna 1909. Elvis oli ilmeisen mieltynyt karhuunsa. Eräs hänen lauluistaankin oli "Teddy bear". Mabelin omisti Sir Benjamin Slade, paikallinen aristokraatti, joka oli ostanut karhun huutokaupasta ja maksanut siitä 40 000£.

Sir Benjamin is "hopping mad," confessed Medley [General Manager].

Barneyn ura vartiokoirana on lopussa, mutta sen sallitaan jatkaa elämäänsä vähemmän stressaavissa oloissa.

As for Barney, "he's going to be retired to a farm where he can chase chickens," Medley said. "We've told the security company we don't want anything nasty to happen to Barney, but we don't want him back."

Sir Benjamin Slade, Mabelin omistaja, on ollut aikaisemminkin uutisten aihe. Hän julkaisi ilmoituksen, jolla hän etsii lähintä perijää DNA-testien avulla kartanolleen Maunsel Houselle. Sir Benjamin on 60-vuotias eikä usko saavansa suoraa perillistä. Sitä paitsi hän on perin juurin kyllästynyt kartanoonsa. Hän on tunnustanut:

'
People living in council houses don't know what a hell it is living in a place like this. It's bloody hard work keeping a house like this going. I've got mice under the floorboards, the roof is leaking - it's terrible. And when I want to do anything, I have to call English Heritage and planning officers and a few months later I can mend a tile.'

Ei hän silti tajunnut, millainen into ihmisillä on periä englantilainen kartano. Sir Benjamin on saanut noin 15 000 vastausta, mm. intialaiselta mieheltä Delhin vankilasta ja kahdelta mustalta naiselta Yhdysvalloista (Ilmoituksen sanamuoto koski 'valkoista miestä, jonka nimi on Slade ja jonka DNA osoittaa hänet sukulaiseksi').

Kartanossa on 13 makuuhuonetta, 13 kylpyhuonetta, kaksi ullakkohuonetta, joihin on niin vaikea päästä, että niissä käydään kerran kahdessakymmenessä vuodessa lakaisemassa hiirenpapanat lattialta, ja kummitus. Kummitus on Sir Benjaminin täti, joka omisti paikan ennen häntä. Sir Benjaminin mukaan täti eli suklaapatukoilla ja sherryllä ja myi kaiken, mitä sai irti. Sen jälkeen hän yritti viidesti polttaa kartanon saadakseen vakuutusrahat, mutta rakennus on niin kostea, että tuli sammui kerran itsestään ennen kuin palokunta edes ehti paikalle. Nyt vieraat väittävät silloin tällöin näkevänsä kartanon kirjastossa Mars-patukkaa natustelevan naisen.

Sir Benjamin aikoo nyt verrata parhaiden ehdokkaiden DNA:ta varhaisimman tunnetun esi-isän, Walter Attle Sladen DNA:han. Walter kuoli vuonna 1120, mutta Sir Benjamin uskoo, että hänestä on jäljellä sen verran, että DNA-näyte saadaan. Hänellä on kyllä serkkuja, mutta heille hän ei kartanoa jätä.

They are too bloody rich and have houses of their own,' he said. 'If I left the place to them, they would sell it off.'

Niinpä hän kiertää tänä kesänä haastattelemassa perijäehdokkaita, joisa 20 parasta pääsee DNA-testiin. Mabel-karhu taisi tämän hässäkän keskellä olla vain pieni harminaihe lisää.


Sir Benjamin Slade koirineen kartanonsa edessä