tiistaina, marraskuuta 14, 2006

Shangain pyjamakutsut


Shanghai on nyky-Kiinan modernein kaupunki. Siitä huolimatta siellä - ainoana Kiinan kaupungeista - esiintyy erikoinen villitys: shanghailaiset pukeutuvat pyjamaan julkisesti. Työpaikoilla, pankeissa ja kaduilla näkee pyjamia, usein yhdistettyina attasheasalkkuun.

Shanghailaiset pitävät pyjamamuotia yhtenä kaupunkinsa ärsyttävimpänä piirteenä, joka kilpailee purevien, haukkuvien ja ulostavien koirien kanssa. Koiriin voi tehota Kiinan uusi yhden koiran politiikka, mutta mitä tehdä pyjamille?

Toisten mukaan pyjaman käyttäjät haluavat osoittaa, että he asuvat Shanghain muodikkaassa ja kallissa keskustassa. Toisten mukaan ajatus on vanhempaa perua. Ennen Shanghaissa oli pieniä, suljettuja kortteliyhteisöjä, joissa voi pukeutua miten halusi. Sitä paitis pyjama muistuttaa vanhaa kiinalaista tunika ja väljät housut -asua, ja myös sinistä Mao-pukua. Säällä voi tietysti olla osuutensa - Shanghaissa on kesällä kuuma.

Joka tapauksessa shanghailaiset pitävät pyjamansa. Kyselyn mukaan joka neljäs kaupunkilainen myöntää liikkuneensa (tai jonkun perheenjäsenen liikkuneen) pyjamassa kaupungilla ainakin silloin tällöin.

Bussia odottamassa

1 Comments:

Blogger Himanshu Veerwal said...

MBA distance
best topic to write thanks to share

12:40 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home