maanantaina, maaliskuuta 21, 2005

Gerry HofstetterGerry Hofstetter on zürichlainen valotaiteilija. Hän harrastaa lyhytikestoista ympäristötaidetta kuten Christo ja Jeanne Claude. Toisin kuin Christo, Gerry tekee valoteoksia pääasiasta ansiomielessä. Hän on valaissut Zürichin Landsmuseumin jääshown ja Chillonin linnan festivaalin. Silloin tällöin hän tekee näyttävän julkisuusspektaakkelin, kuten kuvien heijastaminen Antarktiksen jäävuoriin. Silloin häneltä menivät kyllä maantieteelliset seikat sekaisin. Hän heijasti jäävuoreen komean jääkarhun, jota ymmärtääkseni meni hyvin julisteena.
Gerry Hofstetter on helikopterilentäjä ja entinen pankkiiri. Viimeisin valotyö on Matterhornin kylkeen kahdella helikopterilla heitetty valoshow, joka Gerryn mukaan on vastalause ilmaston lämpenemiselle. Yllä Matterhorn valaistuna ja - muistin virkistämiseksi - ilman valoja. Kuvan Vasemmassa alakulmassa on toinen käytetyistä helikoptereista. Valoshow kesti 30 minuuttia.


Zürichin Grossmünster kahdesta kulmasta vuoden 2004 valoshown aikana

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Ihmettelen mistä Mette saa käyttöönsä kaikki nämä hienot kuvat. Voiks niitä napsia vaan muilta sivuilta ilman tekijänoikeudellisia tai jotain muita ihme juridisia seurauksia. Vai miten ihmeessä joka kuvalle saisi hankittua luvan julkaista blogissaan? Mää olen ihan pihalla siis.

6:30 ip.  
Blogger Mette said...

Enhän minä hyviä niksejäni paljasta, mutta vinkki on, että jos kuvassa on copyright-oikeudet näkyvissä, älä käytä. Jos kuvassa on selvä kielto tai se ei kopioidu, älä käytä. Jos tarvitset sen taloudellista hyötyä saavaan julkaisuun, älä käytä. Muuten käytä tervettä järkeäsi ja katso, mistä olet sitä poimimassa. (Blogit eivät ole maksullisia julkaisuja, niistä ei saa taloudellista hyötyä.)

2:19 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home