sunnuntaina, toukokuuta 15, 2005

Putin ja muut pyhimykset


Pyhä Putin

Venäjä on aina ollut uskonnollisten ihmisten maa. Isoon maahan on myös mahtunut monia lahkoja. Pari esimerkkiä: "Rus resurrecti"-lahkon päämaja on lähellä Nizni-Novgorodia. Lahkon pää on Äiti Photinia, joka tosin vietti 18 kuukautta vankilassa huijauksesta 1990-luvulla. Tällä hetkellä äiti Photinian kirkko on taas voimissaan. Kirkon oppien mukaan Kristuksen toinen tuleminen on jo tapahtunut. Tällä hetkellä maan päällä on seitsemän Jumalan Poikaa ja seitsemän Antikristusta. Myös useita uudestisyntymisiä on seurannut. Presidentti Putin on uudestisyntynyt Apostoli Paavali, jonka tehtävänä on käännyttää mahdollisimman monta ihmistä todelliseen uskoon. Venäjän patriarkka Aleksi II taas on uusi Pontius Pilatus, jonka tällä kertaa pitää estää uusi ristiinnaulitseminen. Putinin kuva riippuu kirkon seinällä muiden ikonien joukossa.

Uudestisyntyneenä Jeesuksena on esiintynyt Grigorij Grabovoi, joka opetuslapsineen on luvannut palauttaa Beslanin kuolleet lapset henkiin hintaan 39 500 ruplaa/lapsi. Grabovoi pyrki myös Venäjän presidentiksi 2004 vaaleissa, ja hänen vaalivalttinsa oli lakiehdotus, jonka mukaan kaikki teot säädettäisiin uusittaviksi, jolloin myös kuoleman peruuttaminen olisi mahdollista.

Grabovoi taitaa olla ainoa tämän alan esiintyjä, jolla on oikea sertifikaatti toimistaan, vahvistettu ja allekirjoitettu Moskovassa. Sivuhuomautuksena tulee mieleeni sertifikaatti, jonka "Saatana saapuu Moskovaan" -kirjan vuokraisäntä saa, kun hänet on muutettu siaksi. Hän saa paperin, jossa todistetaan, että hän on viettänyt yön Saatanan tanssiaisissa "kuljetusvälineen ominaisuudessa". Vaimo kun oli niin perin epäluuloinen.

Useat länsimaiset lahkot ovat myös saalistaneet näillä markkinoilla. Mainittakoon tässä vain "International Church of Christ", jota missään tapauksessa ei saa sekoittaa muihin vastaaviin. Kuten he itse varoittavat:

NOT TO BE CONFUSED WITH THE UNITED CHURCH OF CHRIST
OR INDEPENDENT CHURCHES OF CHRIST.