tiistaina, heinäkuuta 19, 2005

Roslinin kissat


Englannissa on vuosia huhuttu isoista kissapedoista, useimmiten mustista, joita on nähty nummilla ja vuorilla, jopa esikaupungeissa ja puutarhoissa. Olin taipuvainen panemaan nämä tarinat Ruokolahden leijonan sarjaan, mutta vakavasti otettavat sanomalehdet kertovat näitä tarinoita erityisesti Skotlannissa. Isoja kissoja tarkkailemaan on perustettu yhdistyksiä (onhan sitä tietysti UFO-seurojakin). Kuvia ei ole, mutta kuvauksia sitä enemmän. Edinburgh News -lehti antaa täysin uskottavan selityksen. Englannissa on ollut useita yksityisiä eläintarhoja ja joillakin ihmisillä on ollut isoja kissoja lemmikkeinä. Kun laki 1976 kielsi pitämästä vaarallisia eläimiä lemmikkeinä, jotkut päästivät eläimensä vapaaksi. "British Big Cat Society" arvelee, että 50-100 kissapetoa voi olla irrallaan.Tietyllä tavalla Englannin havaintoja vahvistaa helmikuinen tarina Los Angelesista. Siellä poliisit ampuivat tiikerin 40 mailin päässä kaupungista.

Palatakseni Englantiin, Sydenhamissa, Lontoon esikaupungissa, mies joutui painimaan ison kissapedon kanssa.


Mr Holder, a DJ, said that the animal lunged at him, knocking him to the ground.
He said: "I could see these huge teeth and the whites of its eyes just inches from my face. It was snarling and growling, and I really believed it was trying to do some serious damage. I tried to get it off but I couldn’t move it, it was heavier than me. I was scared. I really thought my life was in danger but all I was worried about was my family. It was an absolute nightmare."

Pieni epäilys on mielessäni. Jos näille pedoille - tai ainakin joillekin niistä - on näin maallinen selitys, karanneet lemmikit tai eläintarhan eläimet, miksi niitä kutsutaan "Roslinin pedoiksi"? Roslinissa on keskus, jossa kloonattiin mm. Dolly-lammas, ja ainakin yksi uskonnollinen järjestö on paiskonut keskusta raamatunlauseilla. Roslinin peto voi olla kotoisin Raamatusta eikä eläintarhasta. Eihän Tampereeltakaan ole löydetty kengurua.