torstaina, heinäkuuta 21, 2005

Venäläiset turnajaisetVenäläiset Tolkien-fanit taistelussa

Venäjällä harrastetaan innokkaasti taisteluja ja turnajaisia. Puistot ja metsät kaikuvat miekkojen kalskeesta. Venäläiset larppaajat eivät ota aiheitaan ja roolimallejaan vanhoista bylinoista, vaikka niistä saisi upeita aiheita. He esittävät Tolkienin kohtauksia paikoissa, joille on annettu haltiakieliset nimet. Myös Harry Potterin ihailijoilla on roolipelinsä.

Harrastajilta vaaditaan Venäjällä vielä enemmän kuin länsimaissa. Täällä ovat markkinavoimat keksineet alan - tietääkseni Lahden tienoilla työskentelee ainakin yksi miekkamestari, ja luonnollisesti Internetin kautta toimii postimyynti. Venäjällä asiat ovat hankalammat. Lähes kaikki on tehtävä itse.

Ehkä juuri siksi Venäjällä on tapahtunut ensimmäinen kuolemaan johtanut kaksintaistelu miekoin kaiketi satoihin vuosiin. Ekaterinburgissa Siperiassa 31-vuotias Aleksei Zhivaev löi kypärätöntä vastustajaansa päähän miekalla, joka oli puolitoista kertaa niin pitkä kuin vastustajan miekka. Tätä ei olisi todellisessa kaksintaistelussa sallittu. 16-vuotias Oleg kuoli päävammoihinsa. Aleksei osallistuu edelleen Uralin Historiallisen Miekkailuseuran otteluihin. Hän on maksanut 1 400$ "moraalisista vahingoista" Olegin vanhemmille, jotka eivät vaadi mitään raskasta rangaistusta Alekseille. Olegin isä on myös innokas roolipelaaja.

1 Comments:

Blogger Anna Amnell said...

On kiinnostavaa nähdä, miten täysin rinnoin entiset NL:n kansalaiset nauttivat myös muun maailman kulttuurista.

Virossa sen näkee selvästi. Ihmiset ovat innoissaan. He ovat nyt jo eurooppalaisempia kuin me suomalaiset. He arvostavat kovasti myös omaa vanhaa kulttuuriaan.
Olen nähnyt mm Ranskan tv:ssä dokumentteja virolaisista.

7:22 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home