lauantaina, syyskuuta 24, 2005

Christiane AmanpourChristiane Amanpour

Katselen paljon CNN:n uutisia. Kiinnitin heti huomioni tummaan naiseen, joka tuntuu olevan aina siellä, missä tapahtuu. Hän elehtii vilkkaasti, puhuu paljon ja näyttää tyylikkäältä keskellä luotisadetta. Hänen nimensä on Christiane Amanpour.

Christiane on todella hämmästyttävä. Hän syntyi 1958 Lontoossa englantilaisen äidin ja iranilaisen isän tyttärenä. Heti syntymän jälkeen perhe muutti Teheraniin, missä Christiane vietti ensimmäiset 11 elinvuottaan. Sitten hänet lähetettiin Englantiin katoliseen luostariin koulutettavaksi. Vuonna 1979 hänen perheensä joutui pakenemaan Iranista ja Christiane päätyi Yhdysvaltoihin opiskelemaan journalismia.

Journalismin alalla Christiane on huipulla. Hän on raportoinut kaikista maailman kriisi- ja sotapesäkkeistä Jugoslaviasta Mogadishuun. Hän on haastatellut jokaista nimekästä henkilöä (lukuunottamatta Jasser Arafatia, joka löi hänelle luurin korvaan). Hän on saanut kaikki journalismipalkinnot, jotka saada voi. Hänen palkastaan ei puhuta, mutta työtoverit kutsuvat häntä "miljoonan dollarin naiseksi".

Pohdimme mieheni kanssa Christianen yksityiselämää. Paljastui, että hän on naimisissa ja hänellä on 5-vuotias poika. Loistavan uran lisäksi hänelle on suotu myös rakkautta ensi silmäyksellä. Hän tapasi James Rubinin, Madeleine Albrichtin poliittisen avustajan, kun Albricht vieraili Bosniassa. Kun Christiane palasi USA:han, hän ja James viettivät kymmenen päivää ja yötä yhdessä ja menivät vihille. Erilliset työurat aiheuttivat ongelmia, joten James luopui urastaan, muutti Lontooseen (Christianen tämänhetkinen sijoituspaikka) ja rupesi koti-isäksi. Christiane taas on tehnyt myönnytyksiä äitiydelle. Hänen työmatkansa kestävät nykyään kaksi viikkoa kuukausien sijasta ja hän suostuu käyttämään luotiliivejä.

2 Comments:

Blogger Tuazophia said...

Kiva kuva Christianesta. Tai minulle ainakin tulee mieleen, että näyttää kuin hänellä olisi siivet. :)

9:40 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Christiane Amanpour on hyvä toimittaja ja karismaattinen henkilö. Christianen safarityylinen pukeutuminen on todella coolia. Itsekin olen edellä mainitun pukeutumistyylin kannattaja. Mukava katsoa Christianen reportaaseja...

3:40 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home