tiistaina, syyskuuta 13, 2005

Lakatut varpaankynnet
Kun brittiläiset merijalkamiehet menivät Afganistaniin, he kokivat vakavan järkytyksen:

"It was hell," said Corporal Paul Richard, 20. "Every village we went into we got a group of men wearing make-up coming up, stroking our hair and cheeks and making kissing noises."


He törmäsivät vuoriston homoeroottiseen kulttuuriin. Eräs merijalkaväen mies valitti: "Yhdellä tyypillä oli lakatut varpaankynnet, ja hän halusi lakata meidän kyntemme." Sotilaat päättivät lopulta, että afgaanien ongelma oli naisten puute.

Kun juttu julkaistiin, se herätti kiivaan keskustelun. Monet afgaanit, sekä miehet että naiset, vahvistivat homoerotiikan esiintymisen Afganistanissa. Merijalkamiesten lausunto lakatuista varpaankynsistä herätti silti toisissa kiukkua:


I wouldn't doubt that if an American or a westerner who happens to have blonde hair and blue eyes, they are worth some $$$$ if you will, but people will never ever polish their nails or cross dress no matter how low he may be, there is still some dignity that people will not do such things...


Homokulttuuri on vuorilla vanhaa kuin sivistys. Aleksanteri Suuren joukot eivät olisi kummastelleet. Rudyard Kiplingin "Kimissä" pataanit tunsivat saman laulun kuin M.M.Kaye kirjassaan "Kaukaiset paviljongit": "Joen toisella puolen on poika, jolla on peppu kuin persikka, mutta voi, minä en osaa uida..." Åsne Seierstad kirjassaan "Kabulin kirjakauppias" kuvaa afgaanisotapäällikön leiriä, jossa keimailevat pojat kuljeskelivat kukka korvan takana.

Useimmat kulttuurit, jotka erottavat tiukasti miehet naisista, johtavat myös homoerotiikkaan. Ne myös korostavat miehisiä ominaisuuksia. Afganistanissa Arnold Schwarzenegger on suuressa suosiossa lihastensa takia. Merijalkaväen kannattaisi ottaa koulutusohjelmaan tämäkin puoli, tai taistelujoukoet menettävät toimintatehonsa järkytyksen vuoksi. Afganistan ei ole muuttunut kolmeen tuhanteen vuoteen, eikä todennäköisesti tee sitä ihan lähiaikoinakaan. Kiinnostavia ehdotuksia on varmaan tarjolla tulevaisuudessakin.

3 Comments:

Blogger Rauno Rasanen said...

Kas tässä suorastaan "radioaktiivinen" keskustelunaihe Islamin "heikkouksista."

9:35 ip.  
Blogger Tiina said...

Miksi ihmeessää meitä transvestiitteja pidetään usein homoiksi? Meidän joukossamme on heteroita, homoja ja biseksuaaleja ihan samassa suhteessa kuin väestössä yleensä. Itse olen heteromies, jolle naisellinen puoli on tärkeä. Ja ne varpaankynnet on tavallisesti lakatut.

12:51 ip.  
Blogger Prentiss Riddle said...

Many thanks for the link, the quote, and the very apt illustration.

I only wish I knew how to read what you and your readers have added to the topic.

6:05 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home