sunnuntaina, syyskuuta 04, 2005

Hitlerin hampaat ja Blondin pennutHitler ja Blondi

Kolmannen valtakunnan ja Hitlerin lopun ajoissa on runsaasti pieniä anekdootteja, jotka kiehtovat mielikuvitusta. Moneen kertaan on kerrottu, miten Hitler ja Eva Braun vihittiin ennen kaksoisitsemurhaa. Kuolinpäivänään Eva Braun oli pukeutunut "mustaan pukuun, jonka edustassa oli vaaleanpunaisia kukkia".

Hitler oli syvästi kiintynyt koiraansa Blondiin. Köyhyytensä päivinä Wienissä hänellä oli ollut saksanpaimenkoira. Hän antoi sen pois, mutta se karkasi ja palasi hänen luokseen. Siitä asti tämä koirarotu oli hänelle uskollisuuden vertauskuva.

Blondi oli juuri saanut neljä pentua, joiden kanssa Göbbelsien lapset leikkivät. Hitler antoi silti määräyksen viedä pennut puutarhaan ja kokeilla niihin myrkkyä. Kun Hitlerin pariskunta löydettiin, Hitler oli ampunut itseään päähän ja Eva oli ottanut myrkkyä. Blondi oli myös kuollut, mutta tässä yksityiskohdat ovat epäselvät; joko se oli ammuttu tai myrkytetty.

Hitlerit vietiin puutarhaan, heidän päälleen kaadettiin bensiiniä ja ruumiit poltettiin. Kun venäläiset tulivat, he hakivat pitkään ruumiita tai Hitleriä elävänä. Jossakin vaiheessa bunkkerista löytyi pienen miehen ruumis. Ruumiilla oli hammasharjaviikset, tukka kammattuna sivulle otsalta ja paikatut sukat jaloissa. Pitkän harkinnan jälkeen tultiin siihen tulokseen, että Hitler ei olisi käyttänyt paikattuja sukkia. Kukaan ei tiedä, mistä ruumis ilmestyi ja kenen se oli.

Lopulta tarkkasilmäinen sotilas näki puutarhassa harmaan huovan kulman. Sen alla oli kaksi palanutta ihmisruumista, koira ja koiranpentu. Tämä herättää kysymyksen: jos koira oli Blondi, missä olivat kolme muuta pentua? Ajattelen mielelläni, että joku pelasti ne ja salakuljetti pois bunkkerista.

Hitlerin ja Eva Braunin ruumiit salakuljetettiin pois ja sotilaslääkärit tutkivat ne. Hitler tunnistettiin hampaista. Alaleuka pantiin vaaleanpunaiseen rasiaan, "sellaiseen, jossa säilytetään halpoja koruja". Kun venäläiset juhlivat Saksan kaatumista, tulkki Rzenskajalle annettiin tehtäväksi huolehtia Hitlerin hampaista. Hän joutui koko juhlayön tarjoilemaan juomia Hitlerin hampaat toisessa kädessään.

Samaiset hampaat ovat vieläkin arkistojen kätköissä, vaikka Hitlerin pääkallon osa on esitelty julkisuudelle. Mahtavatko ne vieläkin olla siinä korurasiassa? Ja kenen korurasia bunkkerista löytyi niin sopivasti? Eva Braunin? Hän piti vaaleanpunaisesta.