perjantaina, syyskuuta 02, 2005

Fats DominoFats Domino

Antoine "Fats" Dominon uskotaan olevan elossa, joskaan kukaan ei ole varma, missä hän tällä hetkellä on. Tytär on tunnistanut hänet lehtikuvasta, mutta hänen ja hänen perheensä sijainti on tuntematon. Mahdollisesti he ovat Houstonissa, Texasissa.

77-vuotias Fats kieltäytyi lähtemästä New Orleansissa sijaitsevasta talostaan, koska hänen vaimonsa Rosemaryn terveys oli huono. Heidän luonaan asui kaksi tytärtä.

Fats Domino oli 1950- ja 60-luvun tunnettu New Orleansin jazzpersoona. sittemmin hänen levytyksensä vähenivät, mutta hän esiintyi edelleen konserteissa. New Orleansissa hänen kansansuosionsa oli aina suuri, ja viime vuosikymmeninä hän kieltäytyi poistumasta kaupungista, jossa hän asui kolmikerroksisessa vaaleanpunaisessa talossa työläiskorttelissa ja ajeli vaaleanpunaisella Cadillacillaan. New Orleansissa oli hänen mukaansa maailman paras ruoka.

Toinen tunnettu jazzpersoona, Louis Armstrong, lauloi mielellään Fatsin lyriikkaa, kuten "Blueberry Hill". Voisi ehkä sanoa, että onneksi Louis on kuollut. Fats on joutunut näkemään, miten hänen rakastamansa kaupunki ja elämäntapa ovat tuhoutuneet. New Orleans voi syntyä uudelleen, mutta se ei enää ole New Orleans -jazzin hilpeä kaupunki.

Ehkä se ei ollut sitä parina viime vuosikymmenenä muutenkaan, mutta pitämällä sitkeästi yllä elämäntapaansa Fats piti myös yllä rakastamaansa kaupunkia. Nyt hänen jälkensä johtavat muiden nimettömien pakolaisten kanssa jonnekin Texasiin, jollekin stadionille, syömään Punaisen Ristin ruokapaketteja ja nukkumaan huovalla maassa. Toivottavasti edes hänen perheensä on onnistunut pysymään yhdessä.


It's time I'm walkin' to New Orleans
I'm walkin' to New Orleans
I'm going to need two pair of shoes
When I get through walkin' to you
When I get back to New Orleans


Fats Dominon sanoitusta lauluun "I'm walkin' to New Orleans".