torstaina, syyskuuta 22, 2005

Katrinan delfiinitAquarium ennen Katrinaa ja delfiini Holiday Innin uima-altaassa

Hirmumyrsky Katrina tuhosi New Orleansissa myös eläintarhan ja akvaarion. Aquarium siirsi ennen myrskyä kahdeksan delfiiniään lampeen, joka oli ekstänyt hirmumyrsky Camillen. Katrinaa se ei kestänyt, delfiinit huuhtoutuivat mereen.

Luulisi, että delfiineillä ei ole mitään hätää Meksikon lahdessa. Väärin. Kolme delfiineistä - Tony, Eli ja Noah - oli syntynyt akvaariossa eikä parvi tullut toimeen niille vihamielisessä ympäristössä - ne eivät edes kyenneet hankkimaan ruokaa. Kun delfiinit tavoitettiin, ne olivat pahasti aliravittuja ja niillä oli haavoja.

Akvaarion henkilökunta alkoi etsiä holhottejaan heti, kun se oli mahdollista. 14. syyskuuta parvi nähtiin. Hoitajat olivat vähällä hypätä helikopterista veteen. Myös delfiinit ilahtuivat silmin nähden. Ne olivat pysytelleet yhdessä myrskyn ajan.

Kaksi heikointa pelastettiin ensin ja toimitettiin Holiday Innin uima-altaaseen tilapäiseen evakuointisuojaan. Loputkin on saatu turvaan tänään. Huoli delfiineistä ei ole ohi pitkään aikaan. Mereen on huuhtoutunut paljon öljyä ja saasteita. Ei ole varmaa, selviytyvätkö eläimet kokemuksestaan. Toivoa voi, parhaan mahollisen hoidon ne ainakin saavat. New Orleansin akvaario on 50 vuotta vanha ja sitä pidettiin yhtenä maailman parhaista.