keskiviikkona, syyskuuta 14, 2005

100 tapaa käyttää kuollutta kissaa
Saksalainen biodieselin kehittäjä Christian Koch on suututtanut eläinoikeusaktivistit ja kaiketi monta muutakin saksalaista. Hän on esitellyt julkisesti biodieseliään, johon hän on sekoittanut keittiöjätettä ja kuolleita kissoja. Kissat ovat hänen väitteensä mukaan yliajettuja ja kerätty Saksan moottoriteiltä.

Koch said around 20 dead cats added into the mix could help produce enough fuel to fill up a 50-liter (11 gallon) tank.


Saksan eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja sanoo, että kuolleiden kissojen käyttö on laitonta. Saksan kissat eivät ole vaarassa joutua polttoainetankkiin. Biodieseliä tehdään monissa maissa, ja yleensä käytetään kasvisöljyjä. Eläinrasva kelpaa kuitenkin yhtä hyvin. Menetelmässä erotetaan glyseriini kasvisöljystä tai rasvasta. Tuloksena saadaan metyyliestereitä, jotka käyvät polttoaineeksi, ja glyseriiniä, josta tehdään saippuaa.

Teksasilainen Willie Nelsonin biodieselyhtiö mainostaa tuotettaan puhtaana. luontoystävällisenä ja hyväntuoksuisena.

The smell of the biodiesel exhaust is far more pleasant than petroleum based diesel, some times smelling like pop corn or doughnuts if the fuel is made from a waste vegetable oil feedstock.
Biodiesel smells better than diesel fuel so it is a pleasant experience re-filling the vehicle's tank.

Willie tuskin myöntää käyttävänsä kissoja tai muita eläimiä. Suomessakin käytetään kylmäpuristettua rypsiä. Vanha polvi muistaa silti vielä skandaalin, kun margariiniin - silloin uusi aine - väitettiin sekoitettavan eläinrasvoja.

Ennen pantiin mirrit multaan,
nyt ne pannaan Suvikultaan.


Näin herjattiin 50-60-luvulla. Kansanperinteessä säkeet elävät yhä ja putkahtelevat esiin keskustelupalstoilla. Biodiesel on silti hyvä idea - vahinko, että saksalaiset keksijät pääsevät pilaamaan sen maineen.

2 Comments:

Blogger tommi said...

Mikä tuossa eläinten käytössä on tarkalleen ottaen vikana?

10:29 ap.  
Blogger Mette said...

Tunnekysymys. Ihmisiä hirvittää ajatus, että heidän kissansa saalistetaan ja tapetaan johonkin hämäräperäiseen tarkoitukseen. Minusta raatojen käyttäminen hyväksi ei ole yhtään huono juttu. Saksalaisen olisi pitänyt puhua kuolleista supeista tai rotista eikä kissoista.

2:17 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home