sunnuntaina, marraskuuta 13, 2005

Maailman toilettipäivä
Kun luette kirjaimet WTO, saatatte ajatella, että kyseessä on "The World Trade Organization", Maailman Kauppajärjestö. Kirjaimet WTC tuovat mieleen terroriteon. Tällä kertaa WTO on "World Toilet Organization" ja WTC "World Toilet College" Singaporessa.

WTC is a dedicated institution that offers training programs such as Restroom Design Course, Restroom Specialist Training Course and Ecological Sanitation Course.


Maailman Toilettipäivää vietetään 19. marraskuuta. Se on vakava asia.

This year, the World Toilet Organization is organizing an exhibition campaign from 17 - 22 Nov 2005 at River Promenade to celebrate the World Toilet Day. The bjective of this exhibition is to raise awareness of the United Nations Millennium Development Goal for Sanitation - to halve the no. of people who do not have access to toilet or sanitation by 2015. There are presently 2.6 billion people who do not have adequate sanitation and this is equivalent to 40% of the entire world population.


Matkailijoille siistit vessat ovat tärkeitä. Internetissä on sivusto, josta voi käydä tutkimassa eri maiden vessatilannetta. Myös vessapaperi on tärkeää, ja tästä pääsenkin takaisin Maailman Toilettipäivään. Japanissa on päivän kunniaksi painettu vessapapereille senryu-runoja. Senryu on haikun kaltainen runo, joka on usein humoristinen ja koskee arkipäiväisempiä asioita kuin haiku. Näitä vessapaperirullia myydäänkin kirjakaupoissa eikä niitä toivota käytettävän alkuperäiseen tarkoitukseensa.

Although the toilet paper can actually be used, officials aren't too keen on seeing their efforts going the drain.


Vessapaperi on niin tärkeä tuote, että sille on perustettu oma virtuaalimuseo. Sieltä löytyy paitsi kiinnostavia kuvia, myös vessapaperin historiaa. Pieni näyte vessapaperin monista käyttötarkoituksista sen ilmeisen lisäksi; sillä voi osoittaa mieltään poliittisesti.