tiistaina, toukokuuta 31, 2005

Eroon ruokalaskuista


St Germain 1780-luvulla ja nykyaikana

Minä olen -messuilla helmikuussa esiintyi Michael Werner, joka ilmoitti lopettaneensa syömisen ja juomisen vuonna 2000 ja eläneensä sen jälkeen valoravinnolla. Messuartikkelissa hän ei selvittänyt menetelmäänsä lähemmin. Lähinnä kysymys on hänen mukaansa "eteerisestä energiasta", joka meitä ympäröi, kunhan vain on vankka luottamus ja uusittu maailmankuva. Kuulostaa helpolta.

Werner mainitsee haastattelussaan Jasmuheenin, joka entisessä elämässään kulki australialaisena kotirouvana nimeltään Ellen Greve. Hänen oppinsa on nimeltään "breatharianism", olisiko "hengitismi". Ellen Greven - anteeksi, Jasmuheenin - mukaan tarvitaan lujan uskon lisäksi henkistä, fyysistä ja emotionaalista harjoitusta ja voimakas motivaatio.

Voimakas motivaatio on ollut niillä Jasmuheenin seuraajilla, jotka 21 päivän alkupaaston aikana ovat kuolleet. Jasmuheenin mukaan heidän kuolemallaan ei ole mitään tekemistä hänen oppiensa kanssa, mutta hän on silti saanut kielteistä julkisuutta.

Jasmuheen viittaa opeissaan St. Germainiin. St. Germain oli hurmaava huijari, joka kulki Euroopassa ennen Ranskan vallankumousta. Potemkin Venäjällä mieltyi häneen - Potemkin piti kaikista huijareista - mutta Pariisin poliisi kävi äreämmäksi. Historiallisen St. Germainin taru päättyi italialaisessa vankilassa, mutta hänen oppinsa syntyi uudelleen Kaliforniassa - missä muuallakaan. Guy Ballard -niminen miekkonen hölkkäsi vuonna 1930 Mount Shastan rinteillä ja tapasi siellä St. Germainin. Uskonlahko ponnahti ilmoille silloin ja siinä ja toimii yhä. "I Am" -uskon kuva St. Germainista vaihtelee - ikonoklastisin kuva esittää vaaleaa, mutta muuten Jeesuksen näköistä miestä sädekehä pään päällä.

Alexandre Dumas kirjoitti kirjasarjan St. Germainista käyttäen hänen maallista nimeään Joseph Balsamo. Chelsea Yarbro on käyttänyt häntä viehättävänä vampyyrina kirjoissaan - pidän erityisesti "Hotel Transylvania" -kirjan kohtauksesta, jossa vampyyri pitelee saatananpalvojaa loitolla työntämällä hänen silmiensä eteen ristiinnaulitunkuvan.

Ketju on kulkenut valoenergiasta vampyyreihin. Valitettavasti vampyyri-St.Germainin ravitsemus on helpompi tajuta kuin Jasmuheenin ja hänen kannattajiensa valoenergia. Jsheemilla itselläänkin saattaa olla ongelmia - joku hänen kannoillaan kulkeva reportteri kuuli hänen vahvistavan lentokentällä kasvisaterian. Kun häneltä asiaa kysyttiin, hän häkeltyneenä vastasi, että tilasi sen kyllä, mutta ei aio syödä sitä. Ehkä pitää vielä odottaa ennen kuin pääsee eroon ruokakaupan laskuista.

4 Comments:

Blogger JM said...

Asuessani "henkisessä" ekoyhteisössä kuulin paljonkin tästä kreivistä. En tietenkään koskaan pitänyt niitä juttuja muuna kuin kiinnostavina tarinoina, mutta monelle, ihan muuten järkevän tuntuiselle, nämä ovat todellisuutta. En usko, että he tahallisesti haluavat petkuttaa.
Olen kirjoittanut Nesara-huijauksesta ja huijarista, joka kutsuu itseään nimellä Dove of Oneness. Kirjoitukseni ovat hajallaan. Suomessakin on Nesara-kulttiin uskovia.
Toinen kiinnostava on itse Rudolf Steiner, jonka ideoihin uskova liike on saavuttanut monia oppineitakin piirejä. Koulut tunnustetaan hyviksi ja saavat valtionapua. Silti ideologia on lievästi sanottuna hämäräperäistä, vaikka arkkitehtuuri on kaunista ja steinerilainen maanviljely kunnon luomua, jos ei ota lukuun magiikkaa. Nämä ovat sinulle kirjoitusehdotuksia. Teet niin tyylikkäitä juttuja.

7:31 ip.  
Blogger Sven Laakso said...

Erittäin tyylikäs juttu, se on sanottava.

7:44 ip.  
Blogger Wilhelmiina said...

Jees, Suomessakin näitä "valoravinnolla" eläviä lienee joitakin, ja vielä enemmän ihmisiä jotka eivät halua ruumiillisuuteensa uskoa. Kirjoita lisää aiheesta, etenkin jos löydät näistä suomalaisista mitään tietoa? :)

Muuten, kirjoituksessasi esittelet tämän entisen kotirouvan uudelta nimeltään Jasmuheen, ja kuitenkin koko loppujutussa käytät hänestä nimitystä Jasheem - typoko? Vaikeahahmotteinen nimi on tuo kyllä. Ellei hänestä käytetä molempia?

3:26 ap.  
Blogger Mette said...

Kiitos korjauksesta Wilhelmiina, ihan painovirhe. Menen korjaamaan sen.

9:40 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home