lauantaina, elokuuta 13, 2005

Angelina Jolien lapsetAngelina Jolien kahdet kasvot - tähti ja lasten lohduttaja

Angelina Jolie on heinäkuun 31. päivänä saanut Kambodzan kansalaisuuden kuninkaan itsensä allekirjoittamalla todistuksella. Angelina sai kansalaisuuden kunnianosoituksena anteliaisuudestaan. Hän on adoptoinut kambodzalaisen orvon ja lahjoittanut 1,5 miljoonaa dollaria Kambodzan ympäristönsuojeluun.

Angelina on esimerkki siitä, mitä seuraa, kun äidillinen nainen saa varoja ja tilaisuuden toteuttaa itseään. Hän on YK:n hyvän tahdon lähettiläs ja on ehtinyt filmaustyönsä ja rakkausseikkailujensa häiritsemättä kiertää useissa pakolaisleireissä. Lasten hätä on erityisesti koskettanut häntä, ja hän on haastatteluissa sanonut mieluummin adoptoivansa lapsia pelastaakseen heidät orpoudesta kuin synnyttävänsä omia.

Kambodzalaispoika Maddox pääsi hädin tuskin Angelinan hellään syliin. USA:n hallitus kielsi lasten adoptoinnin maasta. Onneksi Angelina ja hänen silloinen miehensä Billy Bob Thornton olivat jo ehtineet tehdä paperit. Kun Angelina yritti adoptoida Venäjältä pikku Glebin, viranomaiset kehittivät niin monta byrokraattista vastavetoa, että Gleb jäi ja Angelina adoptoi tilalle etiopilalaisen Zahara-tytön.

Angelina on myös tänä keväänä auttanut perustamaan Washingtoniin keskuksen pakolaislapsille ja rahoittanut sitäkin runsaskätisesti. Tsunamin aikaan hän ilmaisi halunsa adoptoida tsunamiorpo.

Toivottavasti Angelina ei lankea hyvän asian liioitteluun. Kun on rahaa ja tilaisuus, lapsia voi alkaa keräillä kuin tauluja. Niin teki ainakin Mia Farrow, jonka tarina päättyi huonosti. Hän keräsi yhdeksän adoptiolasta, kuusi omaa ja pahan skandaalin sotkettuaan lapset perheriitaansa Woody Allenin kanssa. Josephine Baker adoptoi kaksitoista lasta, joista yksi oli suomalainen. Hän oli ilmeisen hyvä äiti kaikille monikansallisille lapsilleen.5 Comments:

Blogger Rauno Rasanen said...

..."Kun on rahaa ja tilaisuus,lapsia voi alkaa keräillä kuin tauluja"...

Heh. Aika nasevaa. Varsin mielenkiintoinen harrastus.

5:15 ip.  
Blogger Anna Amnell said...

Ennen aikaan ihmisillä oli paljon lapsia. Se oli aivan luonnollista kaikissa piireissä. Useimmat ihmiset rakastivat kaikkia lapsiaan silloinkin.

Yhtä hyvin yksi lapsi voi olla statussymboli. Kaiken pitää olla niin täydellistä, että siitä voi olla paljon haittaa lapselle.

3:04 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Hey, you have a great blog here! I'm definitely going to bookmark you!

I have a programy site/blog. It pretty much covers programy related stuff.

Come and check it out if you get time :-)

3:45 ip.  
Blogger tommi said...

Jostain syystä näyttää olevan suotavampaa, että ostetaan kehitysmaista lapsia kuin aikuisia. Tai se, että naiset ostavat ihmisiä omikseen kuin että miehet ostaisivat hetkeksi.

12:46 ip.  
Blogger Tuazophia said...

Minäkin hieman pelkään tuota rahalla adoptointia. Siis vastahan tuo Jolien venäläisen pojan adoptointi kariutui ja nyt jo löytyi lapsi Etiopiasta. Onkohan AJ käynyt jonkinlaista adoptioneuvontaa edes ennen ensimmäistä lasta? Tuskin... Toisaalta voidaan tietysti ajatella lapsen etu olevan rakastava (ja huippurikas) äiti, mutta senkin voisi selvittää muutoin kuin rahalla. Saattaa tosin olla, että olen vain kateellinen, kun meillä ei paitsi ole rahaa myöskään mitään mahdollisuutta (Suomen lainsäädäntö estää) nopeuttaa adoptioprosessiamme yhtään. Mutta toisaalta ei ole haluakaan, koska lapsikaupan vaara on aivan liian suuri kun pelissä alkaa liikkua raha ja se ei varmasti ole lapsen etu.

10:48 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home