lauantaina, elokuuta 06, 2005

Maailman vihatuin mies
Maailman vihatuin mies tällä vuosituhannella ei ollut George Bush eikä Saddam Hussein. Hän oli Vardan Vardanovich Kushnir, joka nuijittiin asunnossaan hengiltä heinäkuun 24. päivänä. Harvan kuolemaa on juhlittu mediassa niin riemukkaasti, vaikka useat eivät tainneet tuntea miestä nimeltä.

Vardan Kushnir oli Venäjän spammauskeisari. Hänen johtamansa American Language Center spammasi niin tehokkaasti ei vain Venäjän Internetiä, vaan yli maailman, muun muassa Ukrainan, Yhdysvallat ja Israelin, että useat palvelimet ohjelmoitiin torjumaan kaikki .ru-päätteiset viestit suureksi vahingoksi rehellisille postittajille.

Kushniria koetettiin vastustaa kaikin keinoin - syöttämällä hänen kielikoulunsa sähköposti täyteen vihapostia, julistamalla julkisia pilapiirroskilpailuja, vetämällä hänet oikeuteen, syöttämällä hänen puhelimeensa Venäjän tiedotusministerin nauhoitettua moitepuhetta. Mikään ei toiminut. Oikeuteen hänn saapui vain ilmoittaakseen, ettei ole ikänsä aikana lähettänyt sähköpostia ja ilmaisi epäilevänsä, että koko kampanja oli jonkun kilpailijan manipuloima.

Kun Kushnir löydettiin ryöstetystä asunnostaan hengiltä nuijittuna, Moskovan poliisi ei vaivautunut suurestikaan asian tiimoilta (joskaan he eivät kovasti näe vaivaa murhista muutenkaan - niitä tapahtuu Moskovassa 10-20 päivässä). Venäläisten teoriat murhaajasta kulkevat läpi koko skaalan alkaen Kaikkivaltiaasta Jumalasta ja päättyen tiloiltaan suivaantuneeseen toimistotyöntekijään.

Kushnir oli megalomaanikko, joka ei spammannut saadakseen asiakkaita kielikoululleen, vaan saadakseen huomiota. Hän ilmeisesti nautti kaikesta kielteisestä mainonnasta, jota sai - mikä olikaan imartelevampaa kuin tiedotusministerin huomio tai pilapiirroskilpailu. Hän oli maanikko monella tapaa, myös seksin suhteen, ja seksi, eikä spammaus, oli ilmeisesti hänen tuhonsa syy. Hän harrasti scientologiaa ja valitsi kieliopettajansa itse keksimänsä scientologisen kysymyskaavakkeen perusteella. Palkkaa häneltä ei saanut kuin kieroudella ja viekkaudella - hän upotti kaikki rahansa maksettuihin naisiin, joita hän kuljetti asuntoon, jossa hän asui äitinsä kanssa (äiti poistui kotoa siksi aikaa kun poika huvitteli).

Viimeisenä iltanaan hän meni "Nälkäinen ankka" -nimiseen yökerhoon ja toi sieltä kotiin kolme huoraa. Tytöt ilmeisesti lipsauttivat hänen drinkkiinsä tyrmäystippoja ja alkoivat puhdistaa asuntoa arvoesineistä. Kushnir heräsi kesken kaiken, jolloin tytöt nuijivat hänet hengiltä ja lähtivät saaliinsa kanssa.

Varsinaista opetusta tarinasta ei löydä, jos sellaista haluaa. Hän halusi mainetta, ja kuolemallaan hän pääsi maailmanlehdistöön, jopa blogilandiaan. Spammaus ei maailmasta lopu, yrittäjät vain vaihtuvat. Ehkä venäläisten on helpompi myydä käytettyjä autojaan, kun heidän sähköpostejaan ei niin helposti sensuroida.