tiistaina, elokuuta 16, 2005

Lehmäparaati
Lehmäparaati saapuu Moskovaan. Elokuun ja lokakuun välillä 500 lasikuitulehmää levittäytyy Moskovaan. Kuuluisuudet ja taiteilijat saavat tilaisuuden koristaa lehmän. Mosnews tarjoaa jokaiselle tilaisuuden yrittää luovaa lehmän maalausta.

Mistä kaikki nämä lehmät? Taiteilija Pascal Knapp teki ensimmäiset lasikuitulehmät Zürichiin vuonna 1998. Sen jälkeen lehmäparaati on kiertänyt eri puolilla maailmaa ja on nyt Moskovassa. Useat tuhannet taiteilijat ovat osallistuneet täysin uuteen taidemuotoon.

Maalattava eläin voisi olla mikä tahansa, mutta lehmä tuntuu kiehtovan eniten. Pascal Knapp pitää sitä täysin ymmärrettävänä.

Equally important, the cow is an animal we all love. Cows are nurturing, whimsical, quirky, and never threatening. Cows provide the milk that fosters our development, and milk is the basis of beloved childhood treats like ice cream. In short, everyone loves cows!


Lehmäparaatin etenemistä voi seurata virallisilta lehmäsivuilta. Suomi ei näytä olevan mukana. Minusta se on vahinko. Lehmiä olisi paljon hauskempi katsella kuin märkiä urheilijoita.

4 Comments:

Blogger Tuazophia said...

Oi, noita taisi kerran olla Berliinissä, kun käytiin siellä! En muista enää olivatko varmasti lehmiä, mutta sama idea ainakin. :) Näimme Berliinissä myös nyt Helsingissä Lasipalatsinaukiolla olevan Maa ilmasta -näyttelyn. Suorastaan tässä tulee ikävä Berliiniin...

6:29 ip.  
Anonymous Timo said...

Vuonna 2003 ihastelin ja kuvailin noita Brysselin kaduilla, löytyypä aika moni niistä kuvanakin, vaikka noista puuttui ainakin se pienillä peilinpaloilla päällystetty Mansikki...

7:26 ip.  
Blogger Mette said...

Lehmät ovat joka paikassa erilaisia, koska paikalliset taiteilijat maalaavat ne. En tiedä, mitä he tekevät käytetyillä Mansikeilla. Pestäänkö ne vai kerätäänkö ne johonkin valtavaan lehmäpuistoon? Lehmien hautausmaa viidakon kätköissä.

8:57 ap.  
Anonymous Timo said...

Tuota paikallisten maalausta en ollutkaan hokannut (oikeastaan en noiden kiertämistäkään ennen kuin nyt...), mutta peililehmä olisi voinut olla kuvissa, koska kuvat on Brysselistä ja itsekin siellä kävin 2003. Noh, lehmiä oli niin paljon, että kuviin ei kaikki kyllä päässeet.

3:35 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home