sunnuntaina, joulukuuta 18, 2005

Neuvosto-UFOt


"Venäläinen UFO-tutkimus" - ainakin univormut näyttävät aidoilta

UFOjen harrastajat olivat (ja ovat) kiinnostuneita Neuvostoliiton UFO-havainnoista. Rautaesiripun takaa tulevat tiedot olivat erityisen kutkuttavia, ja koska tarkistus oli lähes mahdotonta ja kaikki kylmää vettä niskaan heittävät raportit voitiin aina luokitella hallinnon tahallisiksi peittely-yrityksiksi, hurjimmatkin tarinat uskottiin. Useat UFO-aallot osoittautuivat myöhemmin todellisiksi havainnoiksi - syy vain ei löytynyt ulkoavaruudesta. Tavallisesti kyseessä olivat ohjukset, joita laukaistiin tai siirrettiin ilmassa paikasta toiseen. Yhdysvaltojen armeija tarkkaili kiivaasti omaansa ja Neuvostoliiton ilmatilaa pahimpina UFO-vuosina. He pelkäsivät, että Neuvostoliiton ohjushyökkäys peittyisi oletettujen UFO-havaintojen alle. Tämä on todellinen syy niihin lukuisiin raportteihin, joiden mukaan Yhdysvaltain ilmavoimat olivat kiinnostuneita UFOista.

UFO-harrastajat kaivoivat mielellään esiin isoäänisiä asiantuntijoita ("...is the UFO phenomenon for real? The question was quickly brushed aside, in no uncertain terms. "My colleagues and I don't even think that's a question!" he bellowed. "Of course they are real!" ), jotka kertoivat tarinoita esimerkiksi siitä, miten Stalin kutsutti luokseen Sergei Koroljovin ja antoi hänelle tehtäväksi tutkia UFO-ilmiötä. Tarina on täydellinen ankka ja vielä rampa - Koroljov oli vuonna 1948 juuri päässyt vankileiristä eikä epäluuloinen Stalin olisi päästänyt häntä edes samaan huoneeseen kanssaan, saati antanut luottamustehtävää. Näiden asiantuntijoiden lausuntojen perusteella on väitetty, että sekä Neuvostoliiton että USA:n hallitukset ovat kontaktissa UFOjen kanssa ja ovat saaneet niiltä kehittynyttä teknologiaa, kuten "plasma-aseen".

Viileämmät päät muistuttavat, että venäläiset pitävät tarinoista, ja että monet korkea-arvoisetkin upseerit ja virkailijat myyvät mielellään länteen mitä tahansa, mistä saa vihreäselkäisiä. Jos länsi haluaa ostaa UFO-tarinoita, länsi saa UFO-tarinoita.

Entinen korkea-arvoinen KGB:n päällikkö Vladimir Krutskov - virassa 20 vuotta - lyö lopullisen naulan UFO-tarinoiden ruumisarkkuun. Hän sanoo haastattelussa, että kaikkiin kummallisiin tarinoihin haettiin Neuvostoliitossa selvitystä KGP:lta, myös UFOihin ja lumimieshavaintoihin. Kaikki myös tutkittiin. Eikä hän kertaakaan, ei yhtä ainoaa kertaa, saanut mitään aihetta uskoa mihinkään yliluonnolliseen tai ulkoavaruudelliseen. Kaikki tarinat olivat joko mielikuvituksen tuotetta tai tavallinen ilmiö, joka oli käsitetty väärin.

With full responsibility I have to state — never ever during the long period of my work with the intelligence service was anything really supernatural spotted, either in Russia or in any other country. When I say “other country”, I rely on the information from the highest officials, military, research and of course the intelligence agencies of foreign states.

The point is, in every “important” country presidents, prime ministers and secret service chiefs requested investigations into resonant abnormal incidents. And in every case, in each country, competent people would give one and the same answer — no. I have personally read copies of these reports.

I finally came to the conclusion that, for better or for worse, there is nothing supernatural on the Earth.