torstaina, maaliskuuta 16, 2006

Kasvot Marsissa

Kasvot Marsissa - vasemmalla Viking 1976, oikealla Global Surveyor 1998

Kun NASA päätti puoliksi pilana julkaista Vikingin ylilennollaan ottaman kuvan, joka näytti kasvoilta, he eivät tienneet, mitä käynnistivät. Kuva ei herättänyt mielenkiintoa, ennen kuin Mark Carlotto ja Richard Hoagland 80-luvun alussa käsittelivät kuvaa tietokoneella. Sen jälkeen ns. Cydonia-myytti (kyseinen Marsin alue oli saanut nimen Cydonia)on kasvanut ja mutkistunut. Myöhemmin otettu, tarkempi kuva ei ole myyttiä kumonnut.

Kasvoista innostuneet tutkivat Mars-kuvia tarkemmin ja päättivät, että kuvissa näkyi monenlaista keinotekoista - pyramideja, toreja, linnoituksia, ajoneuvojen jälkiä. Kasvoissa on nähty yhtäläisyyttä Torinon käärinliinaan ja Egyptin sfinksiin.

Oletettuja pyramideja ja muita rakennuksia on vertailtu Maan karttoihin ja paljastettu, että ne sijoittuvat täsmälleen samoin kuin Egyptin pyramidit (tarkkaan ottaen kolme tulivuorta Marsissa on sijoittunut kuin pyramidit - kuka sitten lienee "tehnyt" tulivuoret), kuten Stonehenge ja erään sivuston mukaan kuin Washingtonin kaupunki. Viimeksi mainittu lienee sentään kieli poskessa tehty.

Marsista on löydetty jopa kaksi eri aikoina syntynyttä kulttuuria, maanalaisia kaupunkeja ja vesiputous. Samaan aikaan tiedemiehet toivovat kuumeisesti, että sieltä löytyisi edes elävä bakteeri.

Marsin pintaa

1 Comments:

Blogger timo said...

Moi!

Milenkiintoinen on myytin synty!

5:07 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home