keskiviikkona, maaliskuuta 01, 2006

Kostroman karjaa

Kostroman lehmä

Kostroman alue Venäjällä on vanhaa sivistysaluetta. Kostroman kaupunki on Venäjän vanhimpia. Merjalaiset puolustivat täällä Volgan vesiteitä burlgaareja vastaan. Sitten tulivat tataarit, joita vastaan kostromalaiset taistelivat. Myöhemmin Kostroman alue rauhoittui maatalousalueeksi, joka oli vaatimattoman kuuluisa isoista ja tuottoisista naudoistaan.

Kuten koko Venäjä, Kostromankin maaseutu on kärsinyt talouden taantumasta. Kostromalaiset ovat kuitenkin kekseliästä ja yritteliästä väkeä. He selvisivät bulgaareista, tataareista, Venäjän vallankumouksesta, ja he ovat päättäneet selvitä myös talouslamasta.

Alkajaisiksi Kostromassa keksittiin tarhata hirviä. Hirven maidon sanotaan olevan erityisen hyvää mahahaavoille ja muille vatsataudeille. Hirvi on melkoisen iso kotieläimeksi, mutta Sumarokovan hirvitilalla on kymmeniä lypsyhirviä.

Although moose have also been domesticated in Scandinavia and Alaska, primarily as tourist attractions, what makes the farm at Sumarokova so unique is that it is the only farm in the world where moose are reared exclusively for their milk. Although highly nutritious, the milk is produced not primarily as a food, but for its therapeutic properties in the treatment of patients suffering from stomach ulcers, leukemia and radiation sickness.
Hirvissä on kuitenkin hankaluutensa - pääasiassa se, että ne eivät kesyynny. Hirvitila ei ole menestys.

Se ei masenna kostromalaisia. He ovat palanneet takaisin lehmiinsä. Tälläkin kertaa idea on uusi; he syöttävät lehmilleen suklaata saadakseen maidosta makeampaa ja rasvaisempaa. Ei vielä ole tietoa, ostetaanko suklaamaitoa ja kannattaako tämä yritys, mutta ainakin lehmät pitävät siitä.


Kostroman hirvifarmi