torstaina, helmikuuta 15, 2007

Prtinssi Frederick von Anhalt

Prinssi Frederick von Anhalt

Sarjamme hurmaavista saksalaisista huijareista jatkuu. Tämänkertainen tarina alkoi, kun Anna Nicole Smith kuoli. Lehtiä lukeva kansanosa ei ole voinut välttyä tiedolta, että Anna Nicole odottaa perintöä miljardööri Howard Marshallilta. Juttu on edelleen kesken, mutta jos Anna Nicolen kanne voittaa, hänet perii ilmeisesti syyskuussa syntynyt tytär Dannielynn. Niinpä Dannielynnille onkin ilmestynyt isiä enemmän kuin kohtuus on. Ensimmäisinä ehdokkaina olivat ex-poikaystävä Larry Birkhead ja lakimies Howard Stern, jonka kanssa Anna Nicole asui ja solmi leikkiavioliiton viime syksynä. Vähän aikaa Anna Nicolen sisarpuoli koetti väittää, että Marshalin spermaa oli pakastettu ja Dannielynn oli miljardöörin tytär, mutta väite ammuttiin alas. (Nyt peliin on liittynyt myös Anna Nicolen henkivartijakin.)

Juttu kävi kiinnostavaksi, kun kehiin astui prinssi Frederick von Anhalt, Zsa Zsa Gaborin yhdeksäs (vai oliko se kahdeksas?) aviomies. Zsa Zsa on nyt noin 90-vuotias ja osittain halvaantuneena pyörätuolissa. Avioliitto solmittiin kaksikymmentä vuotta sitten. Zsa Zsan avioliitoista sen verran, että hän oli vähän aikaa naimisissa myös Conrad Hiltonin, Hilton-hotelliketjun perustajan kanssa ("Hän oli hyvin antelias minulle. Hän jätti minulle 5000 Gideon-raamattua", on Zsa Zsa sanonut).

Frederick ei ole kuuluisaa ja vanhaa von Anhaltien hallitsijahuonetta. Hän syntyi Hans Robert Lichenbergina joskus 1945, saksalaisen poliisin poikana. Prinssi hänestä tuli, kun somistaja Hans Hermann Weyer ensin nimitti itsensä Bolivian kunniakonsuliksi ja sitten alkoi myydä tohtorinkirjoja ja välittää arvonimikauppoja. Itselleen Weyer hankki vaatimattoman kreivinarvon ja kulkee nykyään nimellä "konsuli Weyer, Yorckin kreivi". Hans Robertista tuli von Anhalt, kun Anhaltin prinsessa Marie Auguste adoptoi hänet 1980. Marie Auguste eli viimeiset kolme vuottaan adoptioilla. Näin Hans Robert Lichtenbergista tuli Frederick von Anhalt. Kauppa kannatti Amerikassa, missä ei ymmärretä, että kyseessä on kunnianimi, joka ei siirry. Zsa Zsa Gabor ei ole prinsessa von Anhalt, Saksin kreivitär, kuten häntä joskus kutsutaan.

Frederick on sanonut avioliitostaan Zsa Zsan kanssa:

"I have three Bentleys, two Rolls-Royces, eight golden watches, four dozen horses. Since the stroke, my wife uses four out of the 47 rooms in our villa. There is nothing here any more that interests me.

"I have everything; double of most things. All I do is push my wife around in a wheelchair and look after her. I am so terribly bored."


Hän on myös sanonut, että avioliitto Zsa Zsan kanssa oli sopimus: "Hän halusi prinssin, minä halusin Hollywood-tähden."

Ehkä hän on heittäytynyt Anna Nicole -juttuun ikävystymisestä. Tai ehkä - häntä pidetään suurena valehtelijana - koska ei ole varma perinnöstään; Zsa Zsan tytär odottaa myös äitinsä kuolemaa lakimiehet valmiina. Joka tapauksessa Frederick on levittänyt kaikkialle tarinaa, jonka mukaan Dannielynn on hänen tyttärensä, ja hän hakee lapsen Bahamalta ja kasvattaa tämän. Tosin Zsa Zsa on Frederickin väitteen mukaan sanonut, että jos taloon tulee vauva, hän ottaa eron.

Frederick on myös väittänyt, että Anna Nicole ihaili Zsa Zsaa ja halusi olla tämän kaltainen (toisten mukaan Marilyn Monroen) ja että Anna Nicole oli pyytänyt Frederickiä tekemään hänestä prinsessa von Anhaltin. Frederick väittää vastanneensa, että adoptio olisi ainoa keino, mutta Zsa Zsa ei siihen suostu. Prinssin isyys on vähintään epäiltävä; hänen kerrotaan vetäneen Viagraa valmistaneen yhtiön oikeuteen, koska "pilleri ei toimi". Zsa Zsan entinen PR-mies taas kommentoi: "Frederickin puheisiin tulee suhtautua varauksella. En usko hänen tavanneen Anna Nicolea kertaakaan."

Tässä on mies, joka nauttii itsestään, äänestään ja elämästään. Mutta ostaisitteko häneltä käytetyn auton?

4 Comments:

Anonymous Petja Jäppinen said...

Tuota...
Prinssejä ja prinsessoja ovat ruhtinashuoneen päämiehen jälkeläiset kolmanteen polveen, myös adoption kautta.
Saksassa prinsessoja on myös herttuoitten lapset, lapsenlapset ja näitten lapset. Jos adaptio on laillinen saksassa, myös prinssin titteli on laillinen.
Neljännessä polvessa titteli on sitten kreivi/kreivitär. Näin on mm. Lapissa ollut hammaslääkäri, jonka on saattanut kirjoittaa nimensä Graffin von Hohenzollern, ollen hän Saksan sukua Preussin hallitsijahuoneelle.

10:39 ip.  
Blogger marjatta.ripsaluoma said...

Kummallisia ihmisiä.

Adoptoivat, menevät naimisiin, elävät nautiskelijoina ihan niinkuin siinä välissä ei olisi aikaa eikä mitään materiaa, esimerkiksi yhteistä kansaa tai puluja nokkimassa jämiä kauppatorilta.

Onko kyse Saksasta vai omituisesta päästäni? Aatelisia? Miksi herrantähden kukaan olisi vailla ensimmäistäkään titteliä?

11:55 ip.  
Blogger Mette said...

Kamalaa, petja, jos niin on, niin Zsa Zsa Gabor on oikeasti Anhaltin prinsessa ja Nicole Anna Smithistäkin olisi voinut tulla?

Mutta miten tämä oikea Anhaltin prinsessa saattoi adoptoida useita henkilöitä samalle arvonimelle?

5:29 ip.  
Anonymous Petja Jäppinen said...

Koska kaikki hallitsijan jälkeläiset, lapset, näitten lapset, ja näitten lapset, jokainen, oli se sitten biologinen tai adoptoitu, on prinssi tai prinsessa, jokainen, riippumatta siitä kuinka mones lapsi on kyseessä.

Itä-Euroopassa prinssejä on perinteisesti olleet kaikki ruhtinashuoneiden jäsenet olleet prinssejä ja prinsessoja, ja tämä on syy miksi Pariisissa oli vallankumouksen jälkeen sitten ovimiehiä prinssin tittelillä.

Aleksanteri III muutti sitten virallista tittelisysteemiä vastaamaan Keski-Euroopan systeemiä. Kuitenkin ne joilla oli prinssin titteli silloin kun laki tuli voimaan, saivat pitää sen.

Ilman Aleksanteri III luomaa arvonimiuudistusta, olisi minun verisukulaiseni Konstantinopolin, Kiovan ja Novgorodin prinssi.

Minä olen aina jotenkin pitänyt Zsa Zsasta. Hän on ovela ja sanavalmis.

Zsa Zsa oikealta nimeltään vaimoni kaima.

11:58 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home